La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca arriba a Sant Feliu

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca arriba a Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Una trentena de persones que tenen problemes econòmics greus per la crisi i deutes hipotecaris amb

bancs s’han reunit aquesta setmana a Sant Feliu de Guíxols per primer cop per organitzar-se i aprendre a defensar-se en aquesta situació.

El grup es va començar a gestar en un acte a la biblioteca durant el qual la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, Marta Afuera, va explicar els fonaments del moviment d’autoorganització. El síndic de greuges municipal, José Luis Mayo, va donar suport a la iniciativa, que va omplir la sala amb un centenar de persones.

Segons la mitjana catalana, a la ciutat guixolenca hi podria haver hagut uns 300 processos d’execució hipotecària i desnonament des del 2008, per bé que a l’oficina del síndic només han tramitat els casos de quatre famílies. Mayo va explicar les gestions fetes per ajudar els afectats i va recordar que en la Constitució l’habitatge figura com un dret i, per tant, la ciutadania pot exigir a les administracions que es compleixi, com reivindiquen els 42 síndics locals de Catalunya.

El grup es reunirà cada dilluns (19 h) i segurament reunirà persones de Santa Cristina i altres localitats de la Vall d’Aro que també van participar en l’acte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.