Policia Local i estatal desarticulen una banda

Policia Local i estatal desarticulen una banda

Segons informa l’ACN,  la policia estatal en col·laboració de la policia local de Sant Feliu de Guíxols ha desarticulat una banda de narcotraficants que operava a la Costa Brava i es dedicava a distribuir cocaïna i marihuana a diverses poblacions del litoral gironí. Els narcotraficants amagaven i tractaven la droga a tres domicilis de Sant Antoni de Calonge i Palamós, un dels quals havien convertit en un complet laboratori de cocaïna. Hi ha nou detinguts i la policia els ha intervingut 4,3 quilos de cocaïna, 50 plantes de marihuana i 500 grams de cabdells de la mateixa droga, tres vehicles, una pistola de fogueig, 11.000 euros i diferents eines per manipular i tractar les substàncies, entre d’altres objectes.

Les investigacions es van iniciar després d’una operació policial que va acabar aquest estiu amb la detenció d’onze persones i el comís de 500 quilos d’haixix a un grup de narcotraficants que operava a Barcelona i Girona. Arran del desmantellament d’aquest grup, la policia estatal va continuar estirant del fil i ha detingut nou persones més a la Costa Brava. Es tractaria d’una ramificació d’aquella banda que actuava de manera paral·lela a la Costa Brava i es dedicava a la distribució de cocaïna i marihuana a diferents poblacions del litoral gironí.

Vuit dels nou detinguts són de nacionalitat colombiana i també hi ha implicat un home de nacionalitat espanyola que estaven perfextament organitzats i disposaven de tres domicilis des d’on operaven  a més de tres vehicles i una moto per poder-se desplaçar a les diverses poblacions on distribuïen la droga.

Segons la policia, la seva estructura jeràrquica establia diversos esglaons en l’organització del grup. Hi havia un màxim responsable i, a banda, hi havia els membres que s’encarregaven de transportar les substàncies, d’altres que les processaven i, finalment, els que les distribuïen a llocs públics o a zones d’oci.

Els detinguts han estat posats a disposició judicial i el jutge ha decretat presó provisional per a tota la banda. Estan acusats dels delictes de pertinença a organització criminal i tràfic d’estupefaents.

A les fotos d’arxiu, la compareixença conjunta de la Policia Nacional i de la Policia local després de l’Operació Alba de l’estiu que ha conduít a aquesta nova acció policial. Cliqueu per ampliar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.