Cua al tanatori de Sant Feliu

Cua al tanatori de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui La sala de vetlla de les despulles de Jordi Comas va quedar oberta ahir a les cinc de la tarda al tanatori de Sant Feliu de Guíxols, però la cua de persones per donar el condol a la família i acomiadar l’empresari havia començat força estona abans. Els més matiners, entre els quals hi havia el diputat i amic Pere Macias, ja hi eren a les quatre de la tarda. Més tard també van passar-hi representants del món econòmic –com ara el president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, i el de la patronal Cecot, Antoni Abad– i altres polítics i regidors de tots els colors –com el socialista Joaquim Nadal i el cap de llista de CiU Santi Vila, que va fer un parèntesi en la campanya per acostar-se al tanatori–. Entre els encara més missatges de persones que no hi podien ser presents, un telegrama dels prínceps de Girona, Felip de Borbó i Letícia, “consternats per l’assalt i l’agressió”i amb paraules de “suport i afecte” per a la seva vídua i la resta de la família. L’hereu del tron espanyol també s’havia assegut algun cop al voltant de les estovalles del vell Aradi.

Sense temps per refer-se encara del tràgic succés, la família de Comas va continuar encaixant l’allau de mostres d’estima i ànims, encara que –com el seu nebot, Jordi Díaz, admetia– la millor notícia ara mateix seria alguna pista per trobar els culpables. Al tanatori, alhora que s’anaven omplint llibres de condols, hi continuava desfilant una massa d’amics, treballadors, extreballadors o clients veterans dels diferents negocis de la família. I a la cua s’hi podien sentir idiomes diversos –francès, anglès, alemany i italià–, perquè hi ha hagut persones desplaçades d’altres punts del continent i, fins i tot, de l’Amèrica Llatina per participar en l’últim comiat al seu amic.

Entre les converses, retrobaments de vells coneguts que havien tingut en Comas un nexe comú, potser a la feina o en les desenes de fòrums i activitats que havia impulsat i protagonitzat. Records dels anys i repulsa pel tràgic robatori i l’amenaça que suposa que els assaltants ja no només entrin en cases d’estiueig, sinó que també ho facin en domicilis habitats. La sala de vetlla romandrà oberta fins aquest migdia. A la tarda (16 h), preveient que l’afluència de públic sigui tant o més massiva, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha ofert el pavelló municipal d’esports com a seu del funeral per l’empresari, ja que la capacitat de l’església parroquial i les possibilitats d’aparcament al voltant eren insuficients.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.