El Thyssen de Sant Feliu de Guíxols tindrà un edifici nou de tres plantes

El Thyssen de Sant Feliu de Guíxols tindrà un edifici nou de tres plantes
Imatge virtual de la maqueta de l'antiga fàbrica Serra-Vicens. Foto: ESTUDI BOPBAA.

L’Ajuntament de Sant Feliu ja té el projecte bàsic del futur centre d’art de pintura catalana Carmen Thyssen-Bornemisza, i el ple d’avui l’ha d’aprovar. El projecte connecta la fàbrica Serra-Vicens amb un edifici nou de tres plantes que es construirà al mig de l’antic complex surer i que contindrà la sala principal del museu, de 1.200 m².

El terreny del museu Thyssen ja és de l’Ajuntament i, amb el vistiplau de la cessió del fons d’art per part de la baronessa, només queda la signatura del conveni, després de la qual la Generalitat formarà part del patronat de la fundació i col·laborarà en un 25% de les despeses ordinàries del museu. Aquesta quantitat se suma als 6,5 milions d’aportació de l’Estat, prevista en els pressupostos generals. El finançament, però, encara està en fase de negociació, tot i que segons el regidor d’Urbanisme, Miquel Lobato, «hi ha bona sintonia a Madrid i Barcelona». Aquest projecte dibuixa els usos dels espais de la fàbrica Serra-Vicens, que constarà de tres plantes. L’estructura exterior de la fàbrica es manté i al centre s’hi construirà un espai diàfan de 1.200 m², la meitat dels quals estaran destinats a l’exposició temporal i l’altra meitat a l’exposició permanent de pintura catalana que pertany a la baronessa Thyssen, tot i que les dues parts es poden ajustar.

L’edifici –dissenyat per Bohigas, Pla i Baquero Arquitectes– constarà d’un soterrani per al tractament i la restauració de les obres; una planta baixa amb un vestíbul, despatxos, botiga i serveis diversos, i a la primera planta hi haurà la sala principal d’exhibició, de 1.200 m². El recorregut començarà a la planta baixa, anirà recorrent sales en sentit ascendent i connectarà l’edifici central amb una zona enjardinada, amb el sostre a l’aire lliure i coberta només per les bigues antigues, una part que voltarà la planta superior de l’edifici antic.

Tal com explica l’arquitecte municipal, Lluís López, es preveu fer un centre d’interpretació del suro en aquest espai, aprofitant l’ús inicial de la fàbrica, però encara s’ha de definir quina forma tindrà. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada