Mediació sense acord en la vaga de neteja de Sant Feliu

Mediació sense acord en la vaga de neteja de Sant Feliu

Segons In forma El Punt Avui La segona reunió de mediació entre Cespa i els treballadors de neteja de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ahir a Barcelona, va acabar sense acord. L’empresa de neteja de Sant Feliu de Guíxols Cespa va acusar el comitè d’empresa de procedir “amb un egoisme absolut en relació amb els ciutadans” i manté, en un comunicat, que les condicions salarials i socials actuals d’aquest col·lectiu “són el resultat d’amenaces de vaga continuades, sempre obtingudes en períodes crítics per al municipi, tal com està succeint aquests dies”.

Per la seva banda, el representant de CCOO del comitè, Xavi Vives, va lamentar que la negociació continuï encallada quan les reivindicacions “no representen cap cost econòmic per al municipi”. Va recordar que el comitè accepta que els sous es congelin, i que les reivindicacions són que no s’apliqui el punt de la reforma laboral que permet acomiadar per malaltia comuna, que no es modifiquin les jornades laborals ni les categories sense negociació amb el comitè i que el conveni actual es continuï aplicant fins a haver signat el següent.

Una vaga incòmoda

“La vaga incomoda profundament els companys, no he vist mai un col·lectiu que faci vaga sense una reivindicació econòmica al darrere”, va dir Vives. Respecte del comunicat de Cespa i l’Ajuntament en què es fan públics els sous dels escombriaires, Vives va dir ahir que estaria bé que publiquessin els sous dels directius de Cespa i els increments de les retribucions dels regidors i membres de l’equip de govern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.