Gran èxit de l’Aplec Jove de Pedralta 2010

Gran èxit de l’Aplec Jove de Pedralta 2010

Aquest passat 14, 15 i 16 de maig celebràvem el cinqué aniversari de la ja tradicional festa de primavera Aplec Jove de Pedralta. Tot i les amenaçes de pluja que atormentaven la festa, la participació i el dinamisme, la diada es portà de manera molt amena i sense problemes.

Divendres nit començà ben d’hora la primera edició del Operació Pedralta, concurs de grups novells per fomentar els joves musics ganxons i de rodalies. Amb la participació dels grups Mikelarre, Wildman, Blackened Age, Backwards, The Capcots, No T’hi Fixis i Please Wait, la assistència va ser un éxit i el nivell musical fou tot una sorpresa per a la organització del Aplec. Mitjançant el sistema de ‘Una consumició = Un vot’, els guanyadors del concurs foren el gambià Wildman com a primer premiat (200€ + actuació a Barrakes de Sant Feliu de Guíxols) qui va emplenar la nit de ‘buen rotllito’ i reggae, Blackened Age com a segon premiat (actuació a Barrakes) qui van demostrar que per molt joves que fossin, tenien una preparació musical gegant, i Mikelarre com a tercer premiat (consumicions gratuïtes) qui és ja tradicional a les festes ganxones per formar part del antic grup SinFin. Apart, el jurat de l’Operació Pedralta va creure oportú donar un premi especial a Please Wait, per la seva projecció musical i la seva edat tan jove i fer-nos disfrutar de les seves versions, qui van guanyar entrar directament al concurs Uuhquemusica, organitzat per la colla carnavalesca Uuhquexungus a les Barrakes de Sant Feliu de Guíxols.

Dissabte tarda es va dur a terme la activitat de les JERC Guíxols per el Dia Internacional en contra de la Homofóbia, qui varen llegir un manifest on proclamaven el seu rebuig a les actituts homofóbes i feien un crit de motivació al colectiu LGBT per tal que no es callesin davant una violència tan normalitzada.
La gimcana organitzada per la TEDECE va ser anulada per motius de la organització, però ben entrada la nit la botifarrada de l’ACME va alimentar a tot el públic assistent amb uns preus que feien goig.
Dissabte nit la va començar el grup palamosí de metal Far’n’Hate, qui va portar la gresca amb els seus millors riffs de guitarra i veus guturals; tot seguit, van ser els aragonesos Insulino Dependiente amb un hip-hop hard-core ben potent; i finalment, els blanencs Kontraband, qui van acabar la nit amb un rock i ska que va fer saltar a tothom.

Diumenge tarda van pujar a Pedralta les parelles del concurs de butifarra organitzat per la colla Uuhquexungus, on la participació va ser molt faborable tenint en compte la marató dels dos dies anteriors.

Ha estat, doncs, aquest cinqué Aplec Jove de Pedralta, un éxit. Des del Consell Local de la Joventut de Sant Feliu de Guíxols, volem agraïr a tothom que va participar, de públic o de voluntari; donar les gràcies també als grups que van participar al Operació Pedralta, i a Far’n’Hate, Insulino Dependiente i Kontraband; també al Ajuntament, tant a l’antic equip de govern com al nou, i als técnics del Punt Jove per ajudar al CLJ-SFG en tot el possible. Donar gràcies a la fi a tothom qui l’ha fet possible.

Ens veiem l’any que ve al sisé Aplec Jove de Pedralta, perquè el jovent ganxó, no para!  (infoGuixols)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.