Jornada de portes obertes a la nova Escola de Música

Jornada de portes obertes a la nova Escola de Música

Segons Informa Tribuna Ganxona Aquest dissabte 16 de juny es farà, a les dotze del migdia, l´acte protocol·lari que mostrarà el resultat excepcional que ofereix l´Escola de Música després de les obres de reforma. L´eslògan escollit és “hem remodelat l´Escola de Música i l´hem posat en solfa”. Des del mes de juliol passat fins fa poques setmanes s´han realitzat les obres, molt necessàries per l´aspecte que presentava l´edifici històric del carrer Capmany.

Aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, l´escola de música restarà oberta perquè tothom pugui comprovar com ha quedat l´obra. En concret el dissabte serà de 12 a 13h (s´obrirà una estona abans de les 12) i de 18 a 20h, i el diumenge de 11 a 13h.
Una exposició de fotografies anomenada “Instrumental”, a càrrec de Bergantí Studio, es podrà veure al recinte, amb imatges repartides al llarg de les aules, corredors i noves sales. És probable que hi hagi audicions puntuals d´alumnes de la pròpia escola.
Les obres van començar al juliol passat. Provisionalment, els alumnes han fet classes a l´Escola Ardenya. El pressupost de les obres és de prop de 418.000 euros.
Entre d´altres millores, la reforma integral de l´Escola de Música del carrer Capmany aporta la creació d´un nou auditori per a concerts reversible, amb vista al pati des de dins o a l´inrevés. S´han restaurat les façanes, s´han enderrocat envans, s´han restaurat les torres del pati, s´han reestructurat els espais, s´han instal.lat un ascensor i una nova caldera, s´han millorat els sostres, els paviments interiors i els exteriors, s´ha refet la fusteria i la pintura, s´ha insonoritzat millor, s´han creat nous lavabos i millorat les escales adaptant-les als criteris de seguretat. Tot i que s´havien previst dues fases, finalment es va agrupar en una sola, per fer la reforma d´una tirada i no provocar interrupcions al calendari escolar.
L´arquitecte que va fer el projecte de remodelació és Josep Ferrés Marcó i l´obra l´ha portat a terme l´empresa Calam Tapies Construccions SL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.