Ossa es reforça per començar a córrer en el mercat

Ossa es reforça per començar a córrer en el mercat

Ossa sortirà al mercat de manera oficial aquest any, tot i que ja s’han distribuït algunes peces en punts de venda reduïts durant els darrers mesos. Des de la seva incorporació, fa una mica menys de dos mesos, Hernansanz s’ha encarregat d’estructurar i dimensionar la distribució de la nova marca.

L’any passat, els empresaris Joan Gurt, Alexandre LAPLAZA, Joan Roma i Jordi Cuixart es van unir per ressuscitar la marca de motocicletes Ossa vint anys després de la seva desaparició. Aquest estiu començaran a produir el nou model de la moto de trial Ossa TRI 280i i, en paral.lel, desembarcaran en el sector de la moda.

Ossa Factory és el nom de la companyia matriu, que inclou les divisions Ossa Motor (dedicada a la producció de les motocicletes) i Ossa Fashion, especialitzada en moda masculina. Amb seu a Sant Feliu de Guíxols (Girona), les dues divisions funcionen de forma independent ja que, a diferència d’altres marques com Bultaco, no volen que la moda es recolzi en el motor per posicionar-se en el mercat.

Estratègia
El posicionament a Espanya és el punt de partida de l’estratègia de creixement de Ossa, que ha suposat una inversió de sis milions d’euros (tenint en compte les dues divisions). “Un cop siguem forts aquí, podrem apostar per l’estranger”, explica Hernansanz, que sosté que Ossa viatjarà aquest any a la fira italiana Pitti i deixarà The Brandery, a Barcelona.

El primer país al qual vol fer el salt Ossa és Itàlia, “aprofitant el coneixement de la marca de motocicletes i la passió per la moda”. El directiu de l’empresa sosté que ja estan “en negociacions” per entrar al país, encara que “sense un calendari marcat”. “Espanya i Itàlia serviran de trampolí per saltar a la resta de mercats, principalment europeus”, sosté Hernansanz.

Ossa no només vol créixer geogràficament, sinó que també aposta per atacar nous públics. Per això, l’equip de disseny de la marca (format per tres persones, d’un total de nou treballadors de la plantilla) es planteja l’entrada en segment de la moda infantil. “És un pas lògic: quan la teva marca està posicionada entre els homes, és fàcil entrar en nens”, assegura el directiu.

Hernansanz no té por de la situació econòmica, ja que assegura que el “fort coneixement de marca” compensarà la conjuntura. “En moda hi ha dues maneres de portar endavant un projecte: ser un boom passatger o romandre en el temps i nosaltres apostem per créixer poc a poc i mantenir-nos”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.