Albó renuncia al sou de vicealcalde de Sant Feliu

Albó renuncia al sou de vicealcalde de Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui El vicealcalde de Sant Feliu, el socialista Pere Albó, va fer públic ahir que renunciarà, a partir de l’1 de juliol, al sou de 3.072 euros bruts que havia percebut durant el primer any pel 90% de la seva dedicació municipal. Albó ho ha justificat per la recent represa de la seva carrera com a advocat, per bé que ha garantit que continuarà exercint la vicealcaldia i la regidoria de Cultura.

La decisió arriba després d’un any en què el primer grup de l’oposició, Tots per Sant Feliu (TSF), havia qüestionat primer la creació de la figura i, posteriorment, havia dut als tribunals el cobrament del salari durant uns mesos per un concepte, el de vicealcalde, que encara no havia estat regulat dins el reglament municipal.

La polèmica rebrota

En els últims dies, TSF ha llançat la campanya #novullpagar2alcaldes, en el primer aniversari del pacte de CiU i el PSC. I els socialistes van replicar ahir que el portaveu de TSF, Carles Motas, quan era alcalde, també rebia una retribució del 90% “i no prescindia de les seves activitats professionals”. El PSC local, en un comunicat de premsa, va reivindicar que durant aquests dotze mesos “Albó ha tingut un paper fonamental en el traspàs ordenat dels assumptes que provenien del govern anterior”, ja que coneixia “l’estat en què es trobaven les qüestions més transcendents de la política local”, però que “aquesta tasca es pot considerar que, a hores d’ara, ja ha conclòs i amb satisfacció”.

Motas, per la seva banda, es va mostrar ahir “satisfet” pel “reconeixement que ha cobrat de més durant un any”. TSF manté la denúncia judicial, que s’ha traslladat al TSJC, per exigir a Albó que retorni les quatre mensualitats prèvies a la regulació del càrrec de vicealcalde, el setembre de l’any passat.Tot i així, com que aquella sessió del ple municipal era extraordinària i havia estat convocada pel grup de l’oposició per debatre la polèmica, TSF també va presentar un contenciós administratiu per demanar la nul·litat del ple, després que el govern local hi inclogués un punt per modificar el ROM amb la inclusió de la figura de vicealcalde i la seva retribució. Motas diu que, si s’anul·lés la sessió i, per tant, l’aprovació de l’acord, podrien reclamar judicialment el retorn del salari percebut al llarg de tot aquest temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.