Patrimoni només ven un altre pàrquing dels Anlló

Patrimoni només ven un altre pàrquing dels Anlló

Segons Informa El Punt Avui Les dues subhastes en què la direcció de Patrimoni de la Generalitat ha intentat vendre els vuit lots intestats del llegat dels germans Anlló només han servit per adjudicar tres places d’aparcament. Les dues primeres, al desembre van deixar 38.006 euros a la caixa. Ahir, en la segona convocatòria, amb una rebaixa del 20% en els preus de sortida, tan sols es va adjudicar l’únic pàrquing que restava en el catàleg, per 13.303 euros. El preu de sortida global dels lots –realitzada al desembre passat–, superava els 2,7 milions d’euros.

Els altres cinc lots –dues cases, un solar, l’antic hostal Montserrat i un apartament al passeig dels Guíxols– van quedar deserts una altra vegada. El director general de Patrimoni, Jacint Boixasa, va lamentar l’escassa concurrència a la subhasta, una circumstància que representa un fre a l’objectiu de repartir els diners que es recaptin entre les entitats socials de Sant Feliu de Guíxols.

Patrimoni pretén reiniciar el procés, partint d’una nova taxació a la baixa dels cinc lots, i fonts del Departament d’Economia van situar entre l’octubre i el novembre pròxims la data en què podrien tornar a sortir a subhasta. Tanmateix, no s’ha decidit encara si en aquesta propera convocatòria coincidiran amb algun dels lots hotelers que encara no han sortit a licitació.

L’alternativa de cedir-les

El vicealcalde guixolenc, Pere Albó, assumeix que és trist “que el patrimoni no es pugui canalitzar cap als fins previstos”, però ha insistit que “no s’ha de caure en un nerviosisme que faci malvendre’ls”. El consistori aposta en aquests moments per una tercera via, que és la de cedir en ús algun dels immobles a alguna entitat local, o fins i tot llogar-los a privats, fins que el mercat immobiliari es recuperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.