Els marxants de Sant Feliu amenacen amb tornar a fer vaga diumenge vinent

Els marxants de Sant Feliu amenacen amb tornar a fer vaga diumenge vinent

Segons Informa El Punt Avui Els marxants del mercat ambulant que cada diumenge s’organitza al passeig del Mar de Sant Feliu han fet vaga aquest cap de setmana com a mostra de rebuig a la nova distribució de les parades. Després de setmanes de negociacions i un ajornament dels canvis –previstos inicialment al febrer–, diumenge els paradistes havien de formar una única filera doble de tendals, en comptes de les tres que hi havia fins ara. Però el president de l’Associació de Marxants de les Comarques Gironines, Josep Maria Vergés, sosté que “les seixanta parades que miren a mar hauran de plegar per manca de negoci”.

Inicialment, el regidor de Comerç, Juanjo Garcia, preveia algun tipus de mobilització, però no una vaga que es podria repetir aquest diumenge, si la majoria dels 95 marxants amb llicència ho aprova demà al vespre, en una assemblea convocada davant l’ajuntament. Garcia admet que “tenen el dret legítim de fer-la”, però insisteix que el canvi de lloc de les parades pot funcionar com “una prova pilot sobre la qual fer-hi canvis si d’aquí a unes setmanes els marxants constaten que les vendes cauen”.

El replanteig del mercat s’ha fet a instància dels hostalers que tenen terrasses al passeig, que demanaven “esponjar” el mercat i allunyar-lo uns metres de les taules. El regidor també esgrimeix motius de seguretat, ja que desfent l’aglomeració i repartint-la cap a la rambla Portalet “disminueix el risc de furts per als paradistes i els passejants”.

Per Vergés, en canvi, “no hi ha problemes de seguretat” i critica que les parades que miren a mar són a tocar del vial per aparcar en zona blava. Garcia diu que es corregirà, perquè “hi ha prou espai”, però manté la nova distribució dels llocs amb vista al diumenge que ve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.