Junts portarà al ple mesures per fer front a la delinqüència multireincident

Junts portarà al ple mesures per fer front a la delinqüència multireincident

DEMANA LA REFORMA DEL CODI PENAL I LA LECRIM i L’INCREMENT DE JUTJATS I JUTGES PER FER FRONT ALS RETARDS QUE IMPOSSIBILITEN LA SEVA GESTIÓ ADEQUADA

El grup municipal de Junts presentarà al ple de Sant Feliu de Guíxols del dijous 29 de febrer una proposició per fer front al problema de la delinqüència multireincident i la inseguretat ciutadana amb una sèrie de mesures que insten administracions superiors a reformar el Codi Penal i la Llei d’enjuiciament criminal i a dotar de més recursos l’administració de justícia.

Toni Carrión portaveu de Junts Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu de Guíxols, les informacions sobre l’evolució delinqüencial ens mostren que el 2023 han baixat els fets delictius convencionals però es mantenen els casos coneguts de delinqüència multireincident, com poden ser els robatoris permanents a les instal·lacions municipals com la deixalleria, robatoris als establiments comercials o la crema i robatori de vehicles de forma periòdica.

La formació també constata que la darrera reforma de l’article 234.2 del Codi Penal per introduir els furts com a causa de multireincidència “no ha resultat efectiva” perquè considera que el problema es troba en “la incapacitat del sistema judicial de donar resposta de forma àgil a casos com aquests”. Fins i tot valora que l’increment d’efectius policials “es mostra ineficient” si la justícia “no és capaç de donar recorregut sancionador” a les actuacions policials.

Per tot plegat, Junts demana a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que insti a la Generalitat a elaborar una proposta de reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei d’enjudiciament criminal per tal de fer front al fenòmen de la multireincidència i presentar-la a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya.

També demana que s’insti al Departament de Justícia de la Generalitat a reclamar al Ministeri de Justícia nous jutjats i els jutges de reforç que corresponguin després d’haver fet un estudi sobre la sobrecàrrega d’actuacions que pateixen els jutjats de Catalunya.

Finalment, la moció també proposa a l’Ajuntament que sol·liciti als Ministeris d’Interior i de Justícia que emetin un informe de valoració de l‘eficàcia de la reforma del Codi Penal aprovada el 2022 en relació a la multireincidència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.