Junts proposa regular l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal a Sant Feliu de Guíxols

Junts proposa regular l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal a Sant Feliu de Guíxols

En sessió plenària ordinària del mes de novembre, la regidora Nuria Murlà, en nom del grup municipal de Junts a Sant Feliu de Guíxols, va proposar al ple la “Modificació de l’ordenança municipal de circulació o elaboració una d’específica pels vehícles de mobilitat personal (VMP)” per evitar les situacions d’inseguretat que actualment es produeixen arran de l´increment de l’ús d’aquests tipus de vehicles.

Sant Feliu de Guíxols no ha estat una excepció i en els darrers anys ha vist incrementar de manera exponencial la presència d’aquests vehicles en els nostres carrers la majoria d’ells, patinets elèctrics. L’orografia particular del nostre municipi, amb pendents i desnivells, fa que l’ús d’aquests vehicles sigui molt comú especialment al segment de població més jove.

L’augment de la presència dels patinets elèctrics, tant a la calçada com a les voreres, i el desconeixement generalitzat de la normativa específica que regula la tinença i conducció d’aquests vehicles, genera continus conflictes de seguretat i de convivència entre els seus conductors i els conductors de vehicles convencionals i vianants.

Declaracions de Núria Murlà regidora

L’Ordenança Municipal de Circulació actual de Sant Feliu de Guíxols, fa menció a “patins, patinets, monopatins o aparells similars” al seu articulat, però no incorpora de manera exhaustiva les disposicions previstes al Reial Decret 970/2020, ni fa ús de les potestats conferides als Ajuntaments per regular la circulació dins del seu terme municipal.

Per tot això, el ple va aprovar per unanimitat la proposta del grup municipal de Junts per tal d’adequar la normativa municipal per regular la tinença i circulació dels VMP, be sigui modificant l’Ordenança Municipal de Circulació  i al mateix temps, iniciar una campanya de foment dels coneixement de la normativa reguladora de la tinença i conducció d’aquest tipus de vehicles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.