Porta Ferrada obre les portes amb 29.840 entrades venudes.

Porta Ferrada obre les portes amb 29.840 entrades venudes.

Marisa Monte (Espai Port, 2/7/22) primer concert de la 60 edició del Festival de la Porta Ferrada
Iggy Pop, Jamie Cullum, La Fura dels Baus, Joan Manuel Serrat, Chucho Valdés & Paquito D’Rivera, Manolo García i Estopa entre els artistes destacats.

Porta Ferrada obre les portes amb 29.840 entrades venudes.

12 espectacles exclusius, més 40 concerts, comèdia, teatre, dansa, música i gastronomia en un entorn incomparable fan de Sant Feliu la capital cultural de la Costa Brava.

60 FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA

Quan el 13 d’agost de 1958 van sentir-se les primeres notes de la Missa de Coronació de W. A. Mozart, amb L’Orquestra i Cors de la Filharmònica del Sud d’Alemanya, en el que seria el primer Festival de la Porta Ferrada, pocs es podien imaginar que l’any 2022 celebraríem la seva seixantena edició.

La celebració de pocs concerts centrats en la música clàssica i catalana a l’entorn del monestir, ha anat creixent en un llarg viatge, ampliant amb criteri el seu registre artístic a la diversitat d’estils i disciplines, a la música, però també al teatre i la dansa.

Un viatge que ens ha permès compartir nits inoblidables i exclusives a Catalunya amb artistes de primer nivell internacional i nacional. Tot això ha fet a dia d’avui del festival un referent a l’Estat, el més antic de Catalunya. Hem estat capaços, fins i tot en aquests anys de pandèmia, d’arribar a més de 42.000 espectadors en la darrera edició.

Amb aquests antecedents presentem una seixanta edició de luxe amb més de 50 concerts, dos grans escenaris funcionant simultàniament -l’Espai Port i el Guíxols Arena-, i l’espai original dels seus inicis a l’Església-Monestir, el Teatre-Auditori. També s’incorporen múltiples espais de la ciutat amb la voluntat que tot Sant Feliu visqui el Festival.

La programació d’enguany presenta diversos eixos que ens ajuden a refermar l’essència de Porta Ferrada i la seva diversitat, per fer més entenedora l’amplíssima oferta que genera.

Amb el concert-espectacle 60 aniversari iniciem una nova aposta  amb la intenció d’acostar al S. XXI les grans obres de la música clàssica i la dansa. Una proposta moderna, on conflueixen elements escenogràfics, visuals, dramàtics, musicals, lumínics… Per aquesta nova aventura comptem amb el treball de  Carlus Padrissa de La Fura dels Baus, de qui estrenarem a Espanya Pastoral for The Planet, amb la participació de la GIO Symphonia (que aquest any celebra els seus deu anys). Aquest treball serà al primer de la seva vinculació al festival pels pròxims tres anys com artista resident.

L’aposta per la dansa recau amb l’estrena a Catalunya d’una nova versió de dos clàssics del S. XX, La Consagració de la Primavera i l’Ocell de Foc d’I. Stravinsky, amb coreografies de Martin Herriage i Thierry Malandain a càrrec de la prestigiosa companyia del Ballet de Biarritz.

Icones del pop-rock internacional i personalitats del món del rock, amb la presència en exclusiva a Catalunya d’Iggy Pop.

Homenatges a grans trajectòries internacionals com les de Simple Minds o Tony Hadley, ex-Spandau Ballet.

Amics entranyables del Festival, agraint la seva presència continuada al FPF com Joan Manuel Serrat, Manolo Garcia, Sopa de Cabra, Jamie Cullum i Estopa.

Noves figures del pop internacional com Leon Bridges i Kings of Convenience.Una mirada a la música més comercial del moment a casa nostra i la resta de l’estat, com Guitarricadelafuente, Els Catarres i Nathy Peluso.

El Jazz torna per la porta gran  amb figures com Herbie Hancock, Paquito D’Rivera i Chucho Valdés.

La música clàssica manté la seva flama encesa des dels inicis amb la nova formació Camerata de música Catalana, amb la interpretació d’Impressions Simfòniques de l’icònic compositor guixolenc Juli Garreta.

Al cicle KMO, artistes referents de proximitat ens portaran la transversalitat dels seus registres, l’exquisidesa de la música de cambra clàssica i contemporània amb propostes delicades de música moderna recent cuinada.

El cicle Delicatessen, que per segon any consecutiu ens porta 6 propostes amb la veu de dona com a protagonista, en un espai íntim i proper per descobrir treballs discogràfics de rabiosa actualitat amb segell de Dona.

L’espai familiar amb La petita Porta Ferrada by Petits Camaleons, un pont de comunió entre FPF i el Festival Petits Camaleons de Sant Cugat, amb concerts, cercaviles i tallers diversos relacionats amb el món musical i les arts escèniques en general, destacant la presència del concert de Joan Miquel Oliver.

Entrades a la venda a portaferrada.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.