Porta Ferrada celebra els 60 anys amb un concert que unirà música clàssica i dansa contemporània

Porta Ferrada celebra els 60 anys amb un concert que unirà música clàssica i dansa contemporània

L’organització ha venut ja més de 12.000 entrades i espera incorporar algun artista internacional més

El festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebrarà la 60ena edició aquest estiu. El certamen arrencarà amb una proposta innovadora que fusionarà la música clàssica amb la dansa contemporània.

Es tracta d’un espectacle dirigit per Carlus Pedrissa i fusionarà elements escenogràfics, visuals i lumínics. De fet, serà l’estrena de ‘Pastoral of planet’ a l’Estat i la música anirà a càrrec de la GIO Symphonia. Un espectacle que s’afegeix als molts que ja s’havien anunciat com Iggy Pop, Kings of Convenience, Jamie Cullum, Kool & The Gang o Joan Manuel Serrat. Des de l’organització destaquen que ja s’han venut 12.000 entrades i anuncien que en breu s’afegiran més noms de caire internacional.

L’espectacle inaugural de Carlus Padrissa és una de les novetats que s’han presentat, una altra de destacada ha estat la del pianista de Jazz nord-americà, Herbie Hancock, una altra de les estrelles internacionals que visitaran Sant Feliu de Guíxols. Però des de l’organització confien en que en breu podran anunciar “altres grans noms del panorama de la música”, abans que comenci el festival. “Tenim gairebé tancades algunes incorporacions més, però faltava tancar el tema dels vols”, ha remarcat el regidor de la Porta Ferrada.

Entre els artistes que ja s’havien confirmat, hi ha Jamie Cullum – que torna a visitar el festival-, Kings of Convenience o Nathy Peluso, També hi actuaran la brasilera Marisa Monte, Leon Bridges i acollirà les gires de comiat de Serrat –amb gairebé tot venut- i els britànics Simple Minds. Sopa de Cabra, Nil Moliner i Kool & The Gang són els altres noms confirmats.

Altres artistes que aniran en aquesta 60ena edició de la Porta Ferrada seran les gallegues Tanxungueiras, Manolo García, el musical de Mecano Cruz de Navajas, l’espectacle de gospel Amazing Grace, Suu, Chucho Valdés o Tony Hadley.

Fins el moment hi ha 12.000 entrades venudes de les 42.000 que s’han posat a la venda. “Estem molt contents la veritat de la resposta del públic, tot i que som conscients que la gent compra amb poc temps d’antelació”, ha concretat el director del certamen, Albert Mallol.

Concerts de peu

Malgrat que la pandèmia ha obligat a fer tots els concerts asseguts les darreres edicions, aquest any es combinaran amb espectacles a peu dret com el de l’argentina Nathy Pelusso, Nil Moliner o els valencians Zoo, un dels grups amb més concerts aquest proper estiu.

Mallol ha destacat que la programació que han aconseguit els posa com a “festival de referència” a Catalunya i remarca que servirà per “impulsar encara més” la ciutat. “I encara vindran més sorpreses que no podem anunciar encara perquè les estem acabant de tancar”, ha reblat.

La guerra genera incertesa

Mallol ha condemnat l’atac de Rússia a Ucraïna i reconeix que “genera rebuig”, si bé no creu que aufecti de la mateixa manera com ha colpejat la covid. En aquest sentit, el regidor del festival, Josep Saballs, ha explicat que el conflicte ha fet que alguns artistes s’haguessin de repensar les gires i això els ha “afavorit”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols ha demanat als veïns que se “sentin orgullosos” perquè “tots hi estem implicats”. “Estem davant d’un esdeveniment clau per Sant Feliu de Guíxols i animo a tothom a venir als 60 anys del festival i que vingui a la ciutat”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.