Santa Cristina d’Aro acollirà el 103è Campionat de Catatlunya de Cros

Santa Cristina d’Aro acollirà el 103è Campionat de Catatlunya de Cros

Santa Cristina d’Aro acollirà aquest diumenge, 16 de gener, el 103è Campionat de Catalunya de Cros Individual, organitzat conjuntament pel Club Atlètic Santa Cristina i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’Àrea d’Esports, per delegació de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA).

La presentació oficial de l’acte ha tingut lloc aquest migdia a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Cristina, a les 13:30 hores, a través d’una roda de premsa presencial que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, la regidora d’Esports, Anna Buxó, el director tècnic esportiu del Club Atlètic Santa Cristina d’Aro, Jaume Quintana, el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, el vicepresident de la mateixa entitat, Josep Mª Antentas i, finalment, un exatleta destacat del CA Santa Cristina d’Aro, Santiago Catrofe.

La competició s’iniciarà diumenge a les 9:00 hores a la Zona Esportiva de Santa Cristina d’Aro, i s’allargarà fins passades les dues de la tarda, aproximadament. Les categories que participen en aquest Campionat són Sub 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 – 23 i Sènior. En aquesta darrera també podran participar atletes de més de 35 anys.

Els recorreguts de les curses, que van dels 700 metres la volta petita als 1.800 metres la volta gran, varien segons cada categoria. En la categoria Sub 10 la distància a recórrer és de 900 metres -volta petita més 200 metres de la sortida i l’arribada- mentre que en les màximes categories, Sènior/Sub23, la distància a recórrer es de 9.900 metres. Com a novetat enguany, tant la categoria femenina com la masculina realitzaran la mateixa distància dins la seva categoria d’edat, igualant condicions.

Tant la sortida com l’arribada es fan al Pavelló Municipal d’Esports de Santa Cristina d’Aro, i el recorregut voreja la deixalleria municipal, la riera del cementiri i la riera de Malvet, segons la distància a recórrer.

D’altra banda, la competició complirà amb totes les mesures de seguretat establertes pel PROCICAT, per tal d’evitar qualsevol tipus de contagi de la Covid-19. En aquest sentit, s’han establert punts d’entrada i sortida diferenciats, s’ha aplicat un protocol de distància de seguretat entre les persones participants, s’han preparat controls de temperatura i, mentre no es dugui a terme activitat física, serà obligat dur la mascareta dins del recinte esportiu. 

La recollida de dorsals es farà davant de la Piscina Municipal, els clubs tindran un lloc reservat on establir-se i l’escalfament es realitzarà al camp de futbol.

Pel que fa als premis, les tres primeres persones classificades de cadascuna de les categories del Campionat de Catalunya Individual que tinguin llicència per la Federació Catalana d’Atletisme obtindran medalla. Els premis en metàl·lic aniran destinats a les categories absolutes masculina i femenina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.