Proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021, aquest 1 de maig

Proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021, aquest 1 de maig

L’esdeveniment comptarà amb el traspàs simbòlic de la bandera de la capitalitat per part de Perpinyà, i s’hi anunciaran els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2021, els guardons amb més prestigi i reconeixement del món de la sardana.
 
S’estrenarà la sardana dedicada a la capitalitat i tot seguit hi haurà un concert amb La Principal de la Bisbal i el grup d’havaneres Port Bo. En tots els casos se seguiran les mesures de sanitàries antiCOVID, amb aforament limitat, control d’entrada, desinfecció de mans, distàncies de seguretat…
 
Capital de la Sardana 2021

Sant Feliu de Guíxols, celebra la seva capitalitat sardanista el 2021 malgrat havia estat designada per a l’any anterior. La pandèmia va obligar a endarrerir el projecte un any, amb l’acceptació també per part de les dues poblacions que la seguiran al 2022 (Balaguer) i el 2023 (Sant Cugat del Vallès). Tanmateix, el programa de la Capital de la Sardana 2021 ha vist poc alterada la seva proposta, que contempla diverses propostes festives i sardanistes, però també de reflexió i voluntat de divulgar la sardana a públics aliens al sector, així com entre la mainada de la ciutat.
 
Es pot obtenir més informació sobre la capitalitat de Sant Feliu de Guíxols a la pàgina electrònica guixols.cat/sardana 
 
La capitalitat de la sardana de Sant Feliu de Guíxols durarà tot aquest 2021 i fins al març de l’any vinent, quan Balaguer en prendrà el relleu. Les poblacions Capital de la Sardana precedents han sigut Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018) i Perpinyà (2019)
 
Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes.
 

Sobre la Confederació Sardanista de Catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat de 3r nivell que aglutina un doble vessant: totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions.
 
La Confederació Sardanista de Catalunya és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions. És l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.