Aquest matí s’ha presentat la nova edició del Creativa’t amb l’obra de Nei Albertí com a protagonista

Aquest matí s’ha presentat la nova edició del Creativa’t amb l’obra de Nei Albertí com a protagonista

Aquests matí s’ha presentat la nova mostra del Creativa’t, que s’ubica en un espai ideat a la Rambla del Portalet de Sant Feliu de Guíxols i que enguany compta amb l’obra de l’artista guixolenc Nei Albertí. A l’acte hi ha assistit la regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero.

A través d’aquesta iniciativa impulsada des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat, els alumnes de segon de Batxillerat Artístic fan de comissaris de l’exposició d’un artista local. Aquest any, adaptant-se a l’actual situació sanitària, s’ha traslladat a l’aire lliure, a la Rambla del Portalet.

Nei Albertí comenta sobre la seva participació en el projecte que “normalment agafo les regnes de tot el procés, però en aquest cas el que he fet és jugar a preguntar-los a ells en tot moment què volien, què veien… intentant fer aquest joc d’acoblar-me a la seva manera de pensar més que no pas a la meva”. L’obra resultant d’aquest treball conjunt “és un híbrid” entre la feina de tots plegats.

Aina Rossell, una de les alumnes que han comissariat la mostra, comenta que “ens vam dividir en una sèrie de grups, perquè cada grup portés a terme una part de l’exposició”.

Dàlia Jacomet, una altra de les alumnes que han comissariat, destaca que “vam començar triant el color de la tela mentre fèiem la informació sobre aquest projecte. Una vegada triat el color, que és aquest rosa-fúcsia, vam començar posant la tela a terra, donant-li forma. Dia rere dia vam fer aquesta transformació, ja que és una obra que és un canvi constant, cada dia ha anat canviant”.

Olga Massaguer, tutora d’aquest grup, comenta que “aquest any hem triat a l’artista Nei Albertí perquè ja teníem ganes de triar-lo l’any passat. L’hem trobat molt adient perquè és un artista que treballa a l’exterior. Coneixíem la seva obra, l’anàvem seguint i ens interessava moltíssim”.

La cap de Cultura de l’Ajuntament, Montse Barniol, explica que “aquest projecte va començar fa 5 anys, es va gestar en un moment en què el Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm ha tingut més pes a la ciutat. Hi ha molta interacció amb l’Àrea de Cultura”. Ha recordat que Sant Feliu de Guíxols és “ciutat d’art amb molt de potencial d’artistes amb aquest batxillerat artístic i creiem que és molt interessant tenir aquesta interacció”.

Avui divendres a les 6 de la tarda es farà la inauguració oficial de la mostra que es podrà veure fins el 6 d’abril a la Rambla el Portalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.