El dilluns 8 de març comencen les obres d’urbanització del carrer s’Adolitx

El dilluns 8 de març comencen les obres d’urbanització del carrer s’Adolitx

Aquest proper dilluns 8 de març s’inicien les obres del carrer s’Adolitx de Sant Feliu de Guíxols. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que aquesta és una actuació “esperada” ja que “una part importantíssima d’aquest carrer és una urbanització per primera vegada: no tenia enllumenat, recollida d’aigües pluvials, asfalt ni voreres. Era un camí de terra”. De fet, és el darrer carrer de la trama urbana de la ciutat sense urbanitzar.

L’actuació que es farà en aquest espai consisteix en “dignificar” aquest carrer amb la contribució dels propietaris: l’obra es cofinança amb els recursos públics de l’Ajuntament en un percentatge, que és del 70%, i en l’altre, el 30% restant, es fa amb els recursos econòmics dels propietaris. El cost de l’obra ronda els 600.000 euros, IVA inclòs.

Josep Saballs recorda que quan es van construir aquestes cases “hi havia l’obligació que els propietaris havien d’assumir-ne la urbanització, cadascú dins el seu percentatge i al que confrontava a la seva parcel.la, però per la raó que sigui, en aquell moment no es va portar a terme i tampoc es va exigir”.

Saballs comenta que des del Consistori es va voler “entrar en negociació amb els propietaris buscant la fórmula de poder fer-ho possible. En governs anteriors s’havia intentat, però sense buscar el consens, tirant-ho endavant d’una manera unilateral”.

Pel regidor, en aquesta nova etapa de reunions que es va engegar “hi va haver molta fluïdesa. Els propietaris venien a interessar-se més freqüentment i vam establir els acords d’allò que marca la llei sobre la manera de calcular aquestes contribucions”.

Les actuacions al sector inclouen l’enllumenat públic, asfaltat, clavegueram, recollida d’aigües pluvials i tot el que es refereix a les conduccions dels serveis: baixa tensió, gas i telefonia. La previsió de la durada de les feines ronda els 5 mesos, que és el càlcul que s’ha fet, comptant amb canvis puntuals que puguin sorgir degut a les afectacions climatològiques que puguin alterar lleugerament els temps d’execució.

Pel que fa a les diverses afectacions al sector, a Port Salvi quedarà restringida la circulació de vehicles des de la plaça Pau Casals fins a l’Institut Sant Elm, excepte per veïns i serveis. L’accés al carrer s’Adolitx també quedarà tallat a la intersecció amb l’avinguda Sant Elm.

A més, degut a la circulació de vehicles pesats i la necessitat de zones d’amuntegament de material per l’obra, s’eliminaran les zones d’aparcament davant de l’accés a l’institut. També es faran modificacions en els punts de recollida d’escombraries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.