Més d’un segle d’història convertit en runa: adeu a «Les Sedes» de Sant Feliu

Més d’un segle d’història convertit en runa: adeu a «Les Sedes» de Sant Feliu

Pols i runa. Això és tot el que queda de l’edifici que durant gairebé 80 anys va ser una important fàbrica tèxtil de Sant Feliu de Guíxols: la Casas & Limberg SL, coneguda popularment com «Les Sedes». Després de passar 13 anys tancat i barrat, finalment l’immoble va començar a ser enderrocat la setmana passada, sota l’atenta mirada d’antics treballadors i d’alguns veïns de la localitat que, dia rere dia, veuen com desapareix aquest icònic espai.

Construït l’any 1897, durant més de dues dècades va ser ocupat per la fàbrica de taps de suro Miquel Sorribes Izquierdo. Segons la documentació que atresora l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, aquesta empresa, dedicada també a l’exportació, va cessar l’activitat el 1919. Entre aquest període, se sap que l’any 1901 es va ampliar la fàbrica fent una nau de dos pisos i que, tres anys després -l’1 de maig de 1904- hi va haver un incendi, que segons el setmanari catalanista de l’Empordà Llevor va destruir una gran part de l’immoble. Per això, el 1904, Sorribes va iniciar els tràmits per reconstruir l’edifici tal com era abans del sinistre i va aprofitar per aixecar un segon pis a l’altre costat de la façana principal de la fàbrica.

Ara, l’Ajuntament està intentant arribar a un acord amb els nous propietaris per utilitzar el terreny com a aparcament mentre no s’hi fa una nova construcció que suposarà l’adeu definitiu a la història de «Les Sedes».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.