PLATJA D’ARO IMPOSARÀ UNA DISTÀNCIA DE 9 METRES ENTRE LES TOVALLOLES DE LA PLATJA

PLATJA D’ARO IMPOSARÀ UNA DISTÀNCIA DE 9 METRES ENTRE LES TOVALLOLES DE LA PLATJA

L’Ajuntament ha anunciat una sèrie de mesures per a dividir l’espai de la sorra en vuit sectors i prevenir els contagis de coronavirus

Maurici Jiménez explica que, a diferència de la proposta que plantejava Lloret de Mar (Girona), aquí no s’ha optat per sectoritzar la platja per edats. “En un municipi d’oci com és el nostre, demanar-li a una família que se separi quan vagi a la platja no ens semblava la fórmula més adequada”, concreta l’alcalde. I afegeix: “El que hem fet és apostar perquè els informadors garanteixen que es compleixen les mesures de seguretat”.

El que sí que es farà, no obstant això, serà restringir certes zones que seran prioritàries per als majors de 70 anys o gent amb mobilitat reduïda. Són aquelles que es troben al costat de passarel·les on hi ha línies de vida o bé estan al costat de llocs de vigilància dels socorristes.
La divisió per seccions no sols es farà en la Platja Gran. S’estendrà a la resta de platges i cales del municipi, on també se situaran informadors. Jiménez explica que aquests mediadors dependran de l’àrea de Seguretat. “Si veuen que no es respecten les distàncies, que es fa un mal ús de la platja o que hi ha grups que s’ajunten, aniran advertint i fent d’intermediaris, però si no se’ls fa cas, lògicament avisaran la Policia Local”, precisa l’alcalde.

MESURES COVID-19
Més espai per a terrasses i vianants i sense cotxe en l’eix comercial
Per això, la proposta que s’ha consensuat entre comerciants i restauradors passa perquè les terrasses se situen sobre l’asfalt i la vorera sigui 100% exclusivament per als vianants, concreta Jiménez. La intenció és que a partir del migdia els cotxes ja no puguin passar per l’eix comercial. “D’aquesta manera, al matí garantim la lliure circulació i també el repartiment de mercaderies, i després, a partir de mitja tarda i sobretot durant la nit, la zona s’allibera de trànsit”, concreta l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.