Els treballadors de l’hotel Hipócrates denunciaran l’antic propietari

Els treballadors de l’hotel Hipócrates denunciaran l’antic propietari

Els treballadors del curhotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols iniciaran accions legals contra l’antic propietari del complex, la societat Stel Groc i el seu administrador per deixar-los al carrer sense previ avís i amb diverses mensualitats a deure. Així ho van decidir ahir al matí durant una assemblea que van portar a terme a l’aparcament del curhotel de quatre estrelles. El que no han acabat de decidir, però, és si la demanda la faran de manera col·lectiva o individual, ja que -asseguren- cada cas és diferent.

De la setantena de persones que treballen a l’establiment en plena temporada turística, només set segueixen donades d’alta de la Seguretat Social: la cap d’administració, la cap de recepció, quatre empleats de manteniment i el director. D’aquest últim, que dirigeix un altre hotel de Caldes d’Estrac, els afectats expliquen que «no ha donat senyals de vida» des del dilluns 13 de gener, quan -afirmen- tampoc els va donar «cap explicació de res».

Aquell dia, els sis treballadors fixos van tornar de vacances i van trobar l’hotel tancat, amb noves alarmes instal·lades i els panys canviats. Com que ningú els havia informat del contrari, van intentar accedir a l’hotel per poder ocupar els seus llocs de treball. Abans -asseguren- van trucar a la Policia Local per confirmar que podien accedir a l’establiment que sabien que unes setmanes abans havia passat a mans del nou propietari: un grup inversor. Tan bon punt van entrar, les alarmes van sonar i van decidir sortir i esperar a l’aparcament fins que arribessin els Mossos d’Esquadra, els quals es van posar en contacte amb el nou propietari, qui hauria advertit als agents que els treballadors no podien accedir a l’edifici.

Des de llavors, els sis empleats fixos segueixen acudint diàriament a l’hotel sense poder-hi entrar, de manera que passen la seva jornada laboral a l’aparcament esperant rebre alguna informació o, almenys, poder accedir a l’edifici a recuperar els seus objectes personals. Una rutina que volen mantenir fins que «algú els faci fora» o els donin alguna explicació.

A més, ressalten que, dels 70 treballadors que arriba a tenir l’hotel, a molts se’ls «deuen un mínim de tres mensualitats». Uns endarreriments en els pagaments que, d’altra banda, precisen que eren habituals d’aquesta empresa. Tot i la compra de l’hotel per part del grup inversor, la llicència de l’activitat la segueix tenint l’antic propietari.

D’altra banda, en l’assemblea d’ahir, el personal també va decidir protestar davant l’oficina d’Inspecció de Treball dijous al matí, quan l’antic propietari -la societat Stel Groc- haurà de donar explicacions sobre la venta de l’immoble i la situació en la qual han quedat els treballadors. Amb la protesta volen «pressionar» el gerent de l’empresa perquè «doni la cara».

El curhotel Hipócrates havia de reobrir a finals de febrer i, actualment, encara es poden fer reserves a partir del 28 de febrer. A més, segueix oferint paquets regal o d’ofertes com sortides romàntiques, antiestrès o relax. En aquest sentit, la membre del comitè Ainoha Esteve va detallar que abans de marxar de vacances ella mateixa va gestionar unes 70 reserves que ja havien fet diversos clients i calcula que en deuen quedar més per entrar a la base de dades que s’hauran fet durant les festes. Algunes de les reserves són «tarifes no reemborsables» i per això no sap què pot passar amb aquests clients.

Hostes populars

Inaugurat el 1978, aquest curhotel de quatre estrelles i 88 habitacions va ser un dels primers d’Espanya a tenir integrat un centre de salut i un equip mèdic especialitzat en nutrició, dietètica, estètica i bellesa i un altre especialitzat en fisioteràpies i rehabilitacions. Per això, alguns dels serveis que ofereixen són tractaments de reducció de pes, dejuni, depuració, antiestrès, bellesa, antienvelliment, antiàlgic o del dolor i per deixar de fumar. Al llarg d’aquests 42 anys, per aquest emblemàtic complex hoteler hi han passat personatges famosos com: el músic Linsday Kemp, Diego El Cigala, Omara Portuondo i els humoristes del Festival Singlot. També hi van estar alguns dels concursants d’ Operación Triunfo.

L’hoste més popular, però, va ser Carmina Ordóñez, filla del torero Antonio Ordóñez i esposa de Francisco Rivera, qui va estar a les instal·lacions de Sant Feliu el novembre de l’any 2002.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.