L’obra del carrer Girona, a Sant Feliu, arrenca avui i s’espera que duri set mesos

L’obra del carrer Girona, a Sant Feliu, arrenca avui i s’espera que duri set mesos

Les obres de reforma del cèntric carrer Girona, a Sant Feliu de Guíxols, s’abordaran a partir d’avui, amb la prohibició d’estacionar-hi vehicles, ja visible aquest passat cap de setmana, i de circular-hi a partir d’avui. D’entrada, es prepararà la localització i el marcatge de les canonades subterrànies, en espera que, en pocs dies, comencin a treballar-hi les màquines per aixecar el vell asfalt i les lloses de les voreres. La gran novetat per als veïns i ciutadans, però, és que l’empresa adjudicatària s’ha compromès a escurçar el termini inicialment previst (nou mesos) fins als set.

Per guanyar temps, hi destinaran dos equips independents i coordinats: un al nord del carrer Metges i un altre cap al sud. D’aquesta manera, l’alcalde, Carles Motas, ha aventurat que els treballs podrien estar enllestits, si no hi ha complicacions, a finals de juliol, tot coincidint amb la festa major.

Tall de vies transversals

Al desembre, el govern local ja va informar els veïns sobre el desenvolupament d’una obra complexa per a la vida quotidiana i la mobilitat de la zona, ja que els quatre carrers transversals –Joan Maragall, Metges, Lluna i Sol– quedaran interromputs, a més de la baixada de les Eres –que hi comença– i els carrers Nou de l’Algavira i Santa Magdalena –que hi desemboquen. Tots set vials quedaran restringits, en cul de sac, per al pas exclusiu de veïns propietaris dels guals i la càrrega i descàrrega.

Després d’aixecar el paviment, la primera acció que s’abordarà serà arreglar el clavegueram d’un tram important de carrer (entre Sant Ramon i Maragall), canviar el tub i substituir-lo per un de quatre vegades més gran. Les xarxes de serveis i escomeses es renovaran, a excepció del gas i l’enllumenat públic.

Hi afavoriran la descàrrega, però sense excessos

Una de les preocupacions dels comerciants ha estat com mantenir la càrrega i descàrrega si se suprimeixen els estacionaments, però l’alcalde, Carles Motas, ha ofert dedicar-hi el carrer Nou de l’Algavira –en el tram de davant de Correus– per a l’aturada de vehicles de mercaderies. Amb tot, Motas aposta per eradicar-hi els vehicles pesants que hi circulen com a drecera entre la part baixa i Vilartagues i, si quan acabi l’obra persisteix, estudiaran restringir-lo i establir-hi mesures de control.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.