La canalització de la riera a Sant Pol beneficiarà s’Agaró

La canalització de la riera a Sant Pol beneficiarà s’Agaró

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha avançat els tràmits del projecte de canalització i cobertura del darrer tram de la riera de Sant Pol. L’alcalde, Carles Motas, avança que en el ple del dia 26 volen dur a aprovació inicial l’expedient. Al llarg d’aquest any, però, Motas també ha negociat amb els alcaldes de Castell-Platja d’Aro –Joan Giraut, fins al juny, i posteriorment Maurici Jiménez– l’opció que la xarxa de canalització d’aigües pluvials de s’Agaró es condueixi cap a la riera ja dins del terme guixolenc.

El govern ganxó havia concebut el cobriment del tram, d’uns 200 metres de longitud, com una millora urbana per connectar la platja amb un vial de vianants i donar continuïtat al cul-de-sac de l’avinguda de Jaume I fins a la carretera de Palamós. Ara, amb la incorporació del desguàs de pluvials del terme veí, es potenciarà la utilitat hidràulica, ja que resoldrà els tradicionals problemes d’inundabilitat de la mateixa travessera urbana de la C-253 ja al pas per s’Agaró.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, explica que serà “una obra menor, relativament senzilla”, que executarà l’empresa concessionària del clavegueram, Aqualia. S’ha pressupostat en uns 35.000 euros, i Jiménez avança que la partida econòmica s’aprovarà en el ple ordinari de demà passat.

L’inici dels treballs, aleshores, serà imminent i es completarien al llarg d’aquesta tardor. Ampliaran el nombre d’embornals que engoleixen l’aigua a la calçada, així com la seva dimensió, a més del diàmetre de la canonada existent: es multiplicarà per sis i s’encaminarà cap a la llera de la riera. Esperen que les mesures siguin suficients per evitar així l’embassament d’aigua a la calçada, que en situacions extremes s’estén a la vorera est i provoca sovint l’entrada d’aigua en diversos locals comercials.

El vistiplau de l’ACA

Pel que fa al projecte de Sant Feliu, se sotmetrà a les apreciacions preceptives dels tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) abans de l’aprovació final, l’any vinent. En paral·lel, l’alcalde Motas indica que hauran de començar a dissenyar la urbanització del passeig superior, amb la idea que estigui a punt per emprendre aquesta segona fase quan finalitzi la cobertura. A l’altre extrem del nucli, també volen obrir un vial per enllaçar els carrers Salvador Dalí i Pere Màrtir Estrada, per alliberar de trànsit el passeig marítim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.