JxCat defensa un pàrquing al passeig de Sant Feliu

JxCat defensa un pàrquing al passeig de Sant Feliu

La candidatura de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols va fer ahir al migdia l’acte central de campanya, en què la nova cap de llista, Cristina Vicens, va rescatar el projecte d’un aparcament per a 400 vehicles sota el passeig dels Guíxols i l’actual pàrquing de zona blava a tocar del port vell. El projecte seria complementari d’un aparcament, ja planificat per l’actual executiu, a la Corxera, tot i que amb menys afectació sobre la superfície exterior (500 places més), i que no afectaria la situació actual dels jardins de Juli Garreta.

Vicens també va presentar els altres 20 membres de la llista i els suplents, a més de desgranar altres propostes del programa, com ara la reforma del passeig marítim, tot mantenint la barana de Bordàs –i reposant-la a tocar del Palm Beach, amb una imatge virtual que va aixecar aplaudiments d’alguns assistents. El nou model defensa “que no hi hagi cotxes aparcats en superfície ni el privilegi de contenidors a primera línia” si s’implanta el porta a porta al nucli antic, una de les solucions que estudien per al contracte d’escombraries i neteja pendent de renovar, argumenta Vicens.

Entre les propostes, també anuncien treballar per un nou institut a la ronda de Ponent, que van reivindicar al president Quim Torra, qui va participar en l’acte –entre uns 300 assistents més–, vinculat a una escola per a mares i pares –d’acompanyament, sobretot, en l’adolescència–, un viver d’empreses amb un palau firal, un nou edifici per als serveis socials a l’Agglotap i la recuperació de patrimoni, com ara la museïtzació del Nou Casino La Constància i de l’edifici del Palm Beach –com a centre de divulgació del fons marí i esports vinculats amb el medi ambient.

Torra i Vicens van coincidir a defensar l’esperit de l’1-O per aconseguir un bon resultat a les urnes el 26-M, al municipi i també en les europees.

LA XIFRA

900
places
d’aparcament defensa JxCat en el programa de Sant Feliu per al centre, entre la Corxera i el passeig, per pacificar l’eix.

Guíxols des del Carrer reivindica la feina feta i el canvi de nom de la rambla

REDACCIÓ

Abans de l’acte de JxCat, Guíxols des del Carrer també va fer servir l’escenari municipal de la rambla per reivindicar la feina feta durant el mandat, en un lloc idoni per recordar que han estat els artífexs que l’artèria principal del nucli antic s’hagi desvinculat “del nom d’aquest “traficant d’ànimes”, Antoni Vidal. El número 3, Julià Castelló, també va destacar que entre les mocions promogudes pel grup van ser els primers que van entrar una proposta perquè es pengés al balcó de l’ajuntament una pancarta exigint la llibertat dels presos polítics, ja que entenen que “la repressió i l’empresonament d’idees polítiques són un atac intolerable a la llibertat d’expressió”.

Entre altres propostes, la llista que obre Jordi Lloveras també defensarà altres temes que han dut al ple, com ara baixar l’IBI als habitatges que es destinin a lloguer social, establir un punt d’informació per a la ciutadania en el tema de les clàusules sòl, l’aplicació de la tarifació social, destinar una part del romanent de tresoreria a partides d’inversions a través del pressupost participatiu, establir contactes de col·laboració amb Som Energia, treballar amb entitats de la banca ètica, incorporar clàusules de protecció social a la contractació pública i destinar el 30% del sòl de nova construcció a habitatges públics. Per la formació, també és necessari renovar el contracte d’escombraries aplicant el porta a porta, i preservar el patrimoni, començant per la petja de molts elements de Joan Bordàs o endreçant el turó dels Guíxols. En aquest sentit, després de quatre anys a l’oposició, duen el lema Bons a l’oposició, millors al govern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.