Els arxius s’obriran al carrer després del Congrés que comença a Sant Feliu de Guíxols

Els arxius s’obriran al carrer després del Congrés que comença a Sant Feliu de Guíxols

Per primer cop a Sant Feliu de Guíxols se celebra el Congrés d’Arxivística i Gestió Documental de Catalunya. Durant quasi 4 dies, hi haurà prop de 350 participants i 40 ponents, que a partir de demà, 9 de maig, participaran de les jornades al teatre Narcís Masferrer i al Monestir. El President dels arxivers catalans, Joan Soler, ha destacat avui durant la presentació a l’ajuntament de la ciutat, que “aquest congrés vol demostrar que els arxius són socials, que volen deixar el seu espai opac i que volen afavorir l’obertura dels seus documents a la ciutadania i estudiosos. Volem demostrar que l’obertura dels arxius al carrer és factible, igual parlem dels arxius públics, com privats. Aquest dissabte hi haurà la ponència resolutiva de tots els debats, per acordar aquests punts d’obertura. “.

Precisament aquest dissabte vindrà el President de la Generalitat, Joaquim Torra,  per tancar la ponència final del Congrés i després farà un acte polític amb Junts per Catalunya SFG. L’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha participat activament en aquest congrés, facilitant informació per tal de crear el primer musical sobre el llegat del científic i mecenes, Rafael Patxot. La presentació d’aquesta Cantata, “Els tres desitjos del Patxot”, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de SFG i Castell Platja d’Aro, es realitzarà el pròxim diumenge, 12 de maig, a les 12 hores al Passeig de Rius i Calvet.

Per altra banda, el dissabte al vespre, hi haurà l’actuació gratuïta de Banda Neon, també al Passeig de Rius i Taulet, amb concert i ball, al voltant de les 23 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.