Solució per a un dels edificis ‘fantasma’ de Sant Feliu

Solució per a un dels edificis ‘fantasma’ de Sant Feliu

La problemàtica de l’edifici inacabat a l’illa entre la carretera de Girona de Sant Feliu de Guíxols, amb la rambla Joan Bordàs i els carrers de Lleida i Hernán Cortés, una obra abandonada fa tres dècades que generava maldecaps als veïns i el consistori, està en vies de solucionar-se. L’alcalde, Carles Motas, va anunciar en el darrer ple que s’ha desencallat el conflicte entre els tres propietaris –un dels quals, minoritari, el tenia embargat judicialment–, de manera que els dos restants han acordat que un dels dos assumeixi el control i el propietari majoritari ha venut el solar per a la instal·lació d’un supermercat, que hi ampliarà les seves instal·lacions actuals.

El nom de la firma no ha transcendit encara, però Motas destacava ahir que és “una bona notícia”, perquè s’ampliarà l’activitat –amb més llocs de treball– i es consolidarà una zona comercial més cèntrica, a tocar dels establiments que ja regenten ara Esclat i Dia.

L’operació ja és tramitada pels serveis municipals d’Urbanisme, en ser un sector de millora urbana (SMU) amb usos possibles residencials i comercials que en principi només se centraran en l’edifici del supermercat. Ocuparà només una part de l’illa, mentre que la resta es podria destinar provisionalment a aparcament en superfície, a banda de l’aparcament subterrani que s’habilitaria al subsol ja excavat del bloc fantasma.

L’estructura actual, però, s’enderrocarà previsiblement passat l’estiu, ja que no s’aprofitarà. Els promotors, de fet, ja han completat l’estudi topogràfic i sondejos al subsol previs a l’inici de les obres, amb finalització prevista al llarg de l’any vinent si l’operació no es retarda.

Converses amb la Sareb per activar projectes

El cas de l’edifici de la carretera de Girona era un dels més clamorosos, pel creixement d’herbes periòdicament a l’interior del solar i problemes de rates, vandalisme i insalubritat, que diversos governs municipals havien resolt collant la propietat perquè actués, amb més o menys èxit. Però n’hi ha d’altres més recents, de blocs de pisos entre els carrers Girona i Eres –acabat el mandat passat, sense prou aparcaments per a la normativa, embargat i objecte de vandalisme– o un altre edifici destrossat al sector del Mas Falgueres. Les dues finques estan en mans de la Sareb –el banc dolent al qual es van adjudicar actius embargats per la crisi– i Motas lamentava ahir que després de diverses reunions no han rebut cap oferta perquè el municipi els pugui aconseguir –amb un preu avantatjós, en la línia dels fons voltor– i rehabilitar com a habitatges socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.