JxCat vol reformar tot el passeig ganxó i donar valor a la barana

JxCat vol reformar tot el passeig ganxó i donar valor a la barana

El nou equip de Junts per Catalunya (JuntsxCat) a Sant Feliu de Guíxols ha llançat la primera proposta destacada del seu programa 2019-2023, una reforma a fons de la façana litoral i el passeig del Mar. El grup, que encapçala Cristina Vicens, ja l’ha començat a fer córrer entre els comerciants. Com a línies bàsiques, aposten per donar més espai als vianants i un paviment similar al del passeig Rius i Calvet i el port vell, amb una calçada més estreta en un mateix nivell i la supressió d’aparcaments i contenidors.

El projecte pot suposar un apropament a la imatge del tram de passeig que ja ha renovat el tripartit de govern. L’enginyer Toni Carrion, responsable de la sectorial de territori del partit i número dos de la candidatura, concedeix que “cal donar coherència als pedaços que s’han anat fent per trams”, però defensa la continuïtat de la barana de ferro amb elements de forja i fanals que va dissenyar l’arquitecte municipal Joan Bordàs a mitjan segle passat. El projecte, fins i tot, planteja recuperar un dels balcons a l’extrem reformat a tocar del Palm Beach. “Ningú no entendria que ara volguéssim desfer una obra feta de 3 milions d’euros”, però es pot millorar, diu Vicens.

La proposta preveu restaurar la barana en la resta del passeig, i “un 50% menys de zones per al trànsit rodat o estacionat”, que es compensarien amb parterres i més vorera davant de mar, mirant de respectar l’arbrat i l’estètica dels jardins de Juli Garreta, l’ampliació del passeig interior de sauló i la vocació que el conjunt es dinamitzi amb més activitats d’hostaleria.

Per compensar les places perdudes d’aparcament, en campanya preveuen incidir en un projecte amb dos nous aparcaments subterranis, l’altre debat etern dels comicis guixolencs, ja que entenen que “el de la Corxera i prou no resol cap problema”, i aposten pel porta a porta al nucli històric per intentar prescindir de contenidors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.