Comencen a enderrocar el Magic Park de Platja d’Aro

Comencen a enderrocar el Magic Park de Platja d’Aro

Els treballs d’enderroc de l’edifici del Magic Park van començar la setmana passada amb les tasques prèvies de desmuntatge dels elements de fibrociment, amb presència d’amiant cancerigen, centrats sobretot en les planxes prefabricades del teulat de la nau principal, que es van acabar de retirar dilluns al vespre d’acord amb els plans i protocols de seguretat que estableix el Departament de Treball de la Generalitat. Aquest fet, precisament, és el que havia endarrerit l’inici de les feines des que es va tancar la venda del complex, a mitjans de l’any passat.

Des de l’empresa Massachs Obres i Paisatge, que s’encarrega dels treballs, ahir explicaven que entre aquesta setmana i la vinent l’operació s’accelerarà, amb l’enderroc de les façanes i les estructures dels extrems nord –on hi havia la discoteca– i sud –amb alguns habitatges–. La previsió, sempre que no hi hagi imprevistos meteorològics o en l’execució dels treballs, és que l’enderroc i la retirada de la runa de la parcel·la quedin enllestits abans de l’inici de Setmana Santa, a mitjans d’abril.

La roda, a ferralla

Després de les converses entre els propietaris del complex, la família Xufré, i el consistori per mirar de conservar la icònica roda que ahir encara es mantenia a la part posterior, el trasllat s’ha descartat pels costos de desmuntar i tornar a muntar l’estructura metàl·lica, l’homologació, a banda del manteniment posterior amb repintats periòdics, argumentaven tant una de les germanes fins l’any passat propietàries, Jenny Xufré, com l’alcalde, Joan Giraut.

Malgrat això, Giraut no renuncia a la recuperació d’una roda de nova construcció al municipi, i estudien el projecte que els ha presentat un privat, per al qual encara no tenen l’emplaçament decidit. Pel que fa al futur del solar, en mans d’un grup promotor gironí, l’alcalde no avançava gaires detalls més enllà d’un projecte per habilitar-hi locals comercials en planta baixa i pis, operatius l’estiu del 2020. El solar, a més, ha d’oferir cabuda a un hotel de nova construcció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.