Sant Feliu reposarà els arcs de Bordàs al passeig Rius i Calvet

Sant Feliu reposarà els arcs de Bordàs al passeig Rius i Calvet

El govern de Sant Feliu de Guíxols té perfilada la proposta per integrar els arcs de la clàssica barana de mar dissenyada per Joan Bordàs dins del nou tram reurbanitzat del passeig marítim Rius i Calvet. Els elements, situats sobre l’antic muret enderrocat, van ser retirats en la fase inicial de la reforma, i després d’haver estat restaurats, es recuperaran, “centrats més o menys simètricament dins dels nous parterres”, avançava divendres el regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs.

La supressió del tram de la barana de mar, que ressegueix des de mitjans del segle passat tot el passeig marítim, va ser un dels focus de crítiques de l’obra, a més de la tala dels oms –que complicaven l’execució dels treballs i han estat substituïts per tamarius– o els dubtes sobre l’emplaçament de l’escultura La Costa Brava de Joan Rebull, que en els pròxims dies quedarà reubicada a la nova placeta un cop s’hagi enllestit la base de marbre de la nova font desbordant. El govern ha rebut diverses instàncies en els darrers dies en què es demana sobre la reposició dels arcs, i Saballs argumenta que la reforma “vol mantenir els orígens i respectar el patrimoni, però integrats en una nova visió del front marítim”.

Saballs defensa que el nou passeig ha estat ben rebut, un cop finalitzat el gros de l’obra, però encara falten alguns detalls, a més dels arcs, que tenen com a data límit d’execució a mitjans d’abril, just abans de Setmana Santa. A més d’enllestir el racó de l’escultura, tenen previst col·locar un rengle de peces de pedra entre el passeig i la graderia –rugoses, per a seguretat dels invidents– i instal·lar bancs de fusta als murets perimetrals dels parterres, a banda de l’enjardinament definitiu.

Queixa a Endesa pels talls elèctrics

L’alcalde, Carles Motas, ha adreçat aquesta setmana una carta al responsable d’Endesa Distribución Eléctrica arran dels talls de subministrament que s’han produït en les darreres setmanes, a banda d’inclemències meteorològiques o puntes de demanda estivals, els diumenges al migdia. Motas es queixa que alteren la vida de “ciutadans, establiments hotelers i comerços”, en un municipi turístic i amb afectacions en cuines i en el manteniment de la cadena de fred alimentària. L’alcalde reclama inversions i una reunió per parlar dels problemes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.