EL GOVERN NO VOL ACTUALITZAR L’ORDENANÇA SOBRE ANIMALS DOMÈSTICS NI REGULAR ELS QUE VIUEN A L’ENTORN URBÀ

EL GOVERN NO VOL ACTUALITZAR L’ORDENANÇA SOBRE ANIMALS DOMÈSTICS NI REGULAR ELS QUE VIUEN A L’ENTORN URBÀ

La proposta animalista que va plantejar GdC-Entesa en el darrer Ple municipal no va obtenir el suportdel govern local per tirar endavant. La moció plantejava actualitzar l’ordenança municipal sobre tinença d’animals que és del’any 1990 i està totalment desfasada. Cal destacar que qüestions rellevants com són,per exemple,la implantació de microxips, les races de gossos potencialment perillosos, els espais urbans reservats a l’esbarjo dels animals o les especificacions en els controls sanitaris, continuen sense estar regulats en la normativa municipal.

D’altra banda,  també es plantejava regular aspectes referents als animals que viuen dins l’entorn urbà, com poden ser els coloms, les cotorres o, molt especialment, les colònies de gats. GdC-Eés conscient dels problemes veïnals que ocasionen aquestes colònies i entén que només a través de campanyes de cura, d’esterilització i desparasitació, s’aconseguirà una situació d’equilibri que permeti millorar la salubritat de l’entorn urbà que habiten i comparteixen animals i persones.

 

La proposta volia crear un grup d’estudi i de treball (com ja s’ha fet en altres assumptes) amb l’únic objectiu de redactar una nova ordenança municipal sobre els animals. Una normativa que tingui en compte les diferents realitats al respecte i que garanteixi una saludable relació dels animals amb les persones en tots els aspectes: higiènic, sanitari, emotiu i de protecció.

Una vegada més, la formació dels comuns de San Feliu de Guíxols ha de lamentar la poca sensibilitat que demostra el govern municipal en temes que tenen a veure amb l’entorn i la naturalesa. Tanmateix el Ple va aprovar dues mocions del grup. Per unanimitat declarar Sant Feliu de Guíxols municipi contra el feixisme, el racisme i la  xenofòbia i en favor de la convivència en la diversitat.Igualment es va aprovar la nostra petició de compareixença del regidor d’urbanisme (que es durà a terme en el Ple del mes de febrer). La compareixença està motivada per l’edicte de la Generalitat  que afecta a tots els municipis del litoral gironí. Una moratòria urbanística en una franja de 500 metres a partir del litoral i en sectors de més d’un 20% de pendent. Volem conèixer de primera mà quines zones  del  terme de Sant Feliu de Guíxols es vinculen a aquesta moratòria, saber com els afecta i saber quina és la postura del govern municipal al respecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.