Cinc empreses assessoren Sant Feliu pel nou pàrquing

Cinc empreses assessoren Sant Feliu pel nou pàrquing

Cinc empreses privades del ram de la gestió d’aparcaments públics urbans –Saba, Dornier-EmPark, Continental Parking, Romepark i la madrilenya Parkia– s’han avingut a participar en la consulta preliminar de mercat convocada per a la construcció del nou pàrquing municipal de la Corxera, per part de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El govern ganxó va obrir el procediment el mes passat i ahir va reunir per primer cop les cinc empreses interessades. El tràmit, d’altra banda, no impedirà la lliure participació d’altres firmes en el concurs per a l’adjudicació de les obres, pressupostades en uns nou milions d’euros, per construir un equipament d’unes sis-centes places. L’alcalde, Carles Motas, “satisfet” amb l’interès dels privats, va exposar ahir el projecte als assistents, a més dels incentius d’explotar la zona blava municipal i l’aparcament de la plaça del Mercat – U d’Octubre per un màxim de 25 anys.

Motas va assenyalar, però, que les aportacions de les empreses poden fer variar detalls com ara la durada del contracte, les característiques –l’avantprojecte dibuixava dos nivells subterranis, un de lleugerament deprimit respecte al carrer Enamorats i un quart, encavalcat a sobre, en una esplanada que podria tenir usos cívics en períodes d’escassa demanda– o les fórmules de gestió. I guiaran la redacció del plec de bases i clàusules tècniques i administratives de la concessió, amb la idea que s’adapti als requisits del mercat, sigui atractiva per a les empreses “i no es corri el risc que quedi el concurs desert”, com va passar a Palamós el 2013 amb el projecte a l’Arbreda. I minimitzar, alhora, escenaris de rendibilitat baixa que puguin comprometre la viabilitat del projecte i de tota la concessió un cop en funcionament.

Objectiu: adjudicar-lo a principis del 2020

Motas va actualitzar el calendari d’un dels cinc projectes estratègics de mandat: tenir els plecs de bases a punt a finals d’any i convocar el concurs per adjudicar-lo a principis del 2020. El termini d’execució, aleshores, seria d’uns quinze mesos, de manera que l’equipament podria estar en marxa ja el 2021. L’alcalde va defensar que la tramitació no havia arribat “mai tan lluny”. En el mandat anterior es va arribar fins a l’estudi de viabilitat sota el passeig dels Guíxols, però ERC el va fer descartar en arribar al govern el 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.