Tall viari de Rius i Calvet, a Sant Feliu, per pavimentar

Tall viari de Rius i Calvet, a Sant Feliu, per pavimentar

Les obres del nou tram de passeig marítim afronten des d’avui la recta final, i no s’hi podrà circular fins al febrer perquè s’hi assentin bé els llambordins

Les obres de reurbanització del passeig marítim de Rius i Calvet, a Sant Feliu de Guíxols, impliquen a partir d’avui el darrer tall viari previ al seu acabament. El motiu és que en les pròximes setmanes s’hi ha d’assentar el ferm de llambordins de pedra natural a la calçada, que requereix que el formigó s’adormi i endureixi de manera adequada, sense pressions, perquè les peces no es descalcin quan hi comencin a passar vehicles.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, explica que la durada estimada del tall abasta fins al 15 de febrer, per bé que si l’operació es completés abans potser es podria escurçar el termini. Fins aleshores, els vehicles que hagin d’anar cap a la muntanya de Sant Elm i l’institut hauran de tornar a fer servir l’alternativa de la carretera de Tossa, fins al trencant de les Penyes.

Pel que fa a la resta d’obres, Saballs hi afegeix que el formigonat de l’espigó pràcticament s’ha completat i només restarà l’enjardinament, enllestir l’enllumenat i rematar la placeta on restituiran l’escultura La Costa Brava de Rebull, l’àmbit que ara està més endarrerit.

LA DATA 15.02.19.

és la data prevista per a la reobertura del vial al trànsit, tot i que es podria retallar el termini.

Aportació de més sorra de sa Riera

En paral·lel al final de les obres de l’espigó i la graderia d’accés a la platja des del passeig, en els pròxims dies també s’iniciarà una nova operació per traslladar sorra de la platja begurenca de sa Riera al racó de Garbí de la badia guixolenca. El consistori ja havia recorregut a l’excés d’àrid que els corrents de tramuntana arrosseguen des de les platges de la desembocadura del Ter cap a la badia begurenca, encarada a nord, que generen problemes per l’acumulació de sorra en superfície i al fons marí de la reserva de ses Negres.

En els darrers anys, el consistori guixolenc ja havia recorregut en tres ocasions a la sorra de sa Riera per regenerar la zona de bany de la badia guixolenca. Van ser 2.000 metres cúbics el 2013, 700 més el 2016 i 3.000 el 2017. En aquesta ocasió, el trasllat serà de poc més de 1.700 metres cúbics que ja tenen el vistiplau de Costes i requerirà més d’un centenar de viatges de camió al llarg d’uns quants dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.