L’associació contra la sida ACAS plega al Baix Empordà

L’associació contra la sida ACAS plega al Baix Empordà

L’Associació Comunitària Anti Sida (ACAS) del Baix Empordà ha tancat portes després de 23 anys d’activitat. S’havien constituït al 1995 a Sant Feliu de Guíxols, en plena epidèmia del virus, amb Jordi Colls com a coordinador i aglutinant un grup de professionals i persones voluntàries que van resistir els pitjors anys de la malaltia. En els darrers anys havien redreçat l’activitat cap a la prevenció del contagi i a altres fronts, com ara les drogodependències, l’alcoholisme i l’assetjament escolar, però atribueixen la decisió als “retards inadmissibles en les convocatòries, aprovacions i pagaments a entitats del tercer sector” per part de la Generalitat.

Una de les treballadores de l’entitat, Laura Serrano, que també és regidora a l’Ajuntament guixolenc, recordava ahir que la mateixa plantilla i voluntaris i particulars havien hagut de “fer de banc”, avançant feines i ajornant cobraments en espera de l’ingrés de les subvencions compromeses, amb l’exemple il·lustratiu que no podran acabar de liquidar el lloguer de 2018 fins que no arribin els recursos.Tot i això, desitgen que la feina completada en les darreres tres dècades no sigui en va i agraeixen el suport de consistoris, el Consell Comarcal, l’Hospital de Palamós, els voluntaris i altres institucions. Després de l’adeu d’ACAS Baix Empordà, només restaran les delegacions de Figueres i Girona.

La feina, en mans de cada municipi

L’entitat organitzava xerrades i activitats periòdiques centrades en la prevenció o la informació als joves, en centres educatius o activitats lúdiques. La intenció, segons Serrano, és que no es perdin, per bé que a partir d’ara dependran dels punts d’atenció juvenil de cada municipi o de les respectives àrees socials i de salut dels consistoris o el Consell Comarcal. En aquest sentit, s’han ofert a donar un cop de mà als tècnics i a orientar els responsables per continuar la feina, que ara dependrà, però, de la contractació d’altres professionals o entitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.