Uns 400 nedadors fan el primer bany de l’any 2019 a Sant Feliu

Uns 400 nedadors fan el primer bany de l’any 2019 a Sant Feliu

Gairebé 400 persones de totes les edats van fer ahir la primera remullada de l’any a la platja de Sant Feliu de Guíxols. La d’aquest 2019 és una de les edicions que ha tingut més participació. I possiblement, el bon temps i l’anticicló d’aquests últims dies hi han ajudat, perquè la temperatura de l’aigua era d’uns 15 graus. A la una de la tarda, els participants van endinsar-se al mar per donar la benvinguda al 2019.

El més petit va ser un nen d’1 any i la de més edat, una persona de 98. L’organització va posar dues boies a diferents distàncies; la més allunyada, amb dues ampolles de cava com a premi per al primer que hi arribés. Quan els banyistes van sortir de l’aigua van poder reconfortar-se amb brou o xocolata calenta.

A Sant Feliu de Guíxols, i a altres municipis com l’Estartit, ja fa anys que organitzen aquesta última -i particular- iniciativa. La de Sant Feliu està organitzada pel Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montclar, en col·laboració amb l’Ajuntament. Al principi, va començar essent una reunió d’un grup d’amics que es trobava cada 1 de gener per banyar-se al mar. I avui dia, aquesta remullada ja és clàssica per començar l’any; tant per a aquells que s’atreveixen a posar-se a l’aigua com per a aquells altres que se’ls miren des del passeig.

Aquest 2019, gairebé 400 persones van congregar-se a la sorra de la platja per prendre-hi part. L’organització va recollir 375 inscripcions -l’activitat és gratuïta- a les quals cal sumar, però, les d’aquells qui no s’inscriuen. Aquest any és una de les edicions que aquest primer bany de l’any ha tingut més participants (el 2018, la xifra superava els poc més de 300). Possiblement, hi van ajudar l’anticicló i les temperatures -gens característiques d’hivern- d’aquests darrers dies. De fet, ahir a Sant Feliu de Guíxols l’aigua del mar estava a uns 15 ºC. I el dia era clar, tot i que amb alguns núvols i vent lleuger.

Un record per als presos

Al migdia, tots els participants van fer una remullada al mar. L’organització va instal·lar dues boies a distàncies diferents de la sorra perquè els nedadors escollissin la distància que volien recórrer dins l’aigua. La primera estava decorada amb motius nadalencs. Però la segona tenia premi; dues ampolles de cava per al primer que hi arribés.

Com és habitual, el primer bany va comptar amb participants de totes les edats. El més petit, un nen d tan sols 1 any; i la persona de més edat aquest 2019 en tenia 75. Els qui van entrar a l’aigua van poder, a més, reconfortar-se amb el típic brou i xocolata calenta. De totes les maneres que hi ha de donar la benvinguda al nou any aquesta és segurament una de les més aptes per a aquells amants del mar que volen entrar al 2019 fent salut i esport.

Un altre municipi on també és habitual aquesta celebració amb aigua salada és l’Estartit. Allà hi van participar més de 50 persones, entre elles l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Genís Dalmau. Els nedadors, a més, es van fer una foto amb fotos dels presos i els exiliats independentistes abans de capbussar-se a l’aigua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.