Estimen en 12,3 milions l’impacte econòmic del Festival de la Porta Ferrada

Estimen en 12,3 milions l’impacte econòmic del Festival de la Porta Ferrada

La 56a edició del Festival de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, va generar un impacte econòmic d’uns 12,3 milions d’euros, segons un estudi extern encarregat pels organitzadors, el consistori i l’aliança entre The Project i El Terrat. Les dades agreguen la despesa estimada dels més de 41.000 assistents (d’uns 7,56 milions) i el cost teòric dels impactes mediàtics dels concerts en mitjans convencionals (premsa, ràdio i televisió) i xarxes socials, els 4,8 milions restants.

L’alcalde, Carles Motas, va destacar que és “el primer cop” que s’analitza la repercussió econòmica del festival, al municipi i l’entorn, fet que els permet justificar l’aportació econòmica anual del consistori –d’uns 380.000 euros, amb un retorn per a la ciutat de 19,5 euros per cada euro públic invertit per l’Ajuntament, sense comptar, però, inversions en infraestructures com ara la que es va fer per habilitar el Guíxols Arena.

L’estudi, elaborat per la consultoria Gaps, confirma que el gros d’assistents provenia de fora de Sant Feliu, amb preponderància de les comarques de Barcelona, però també, a distància, de la resta de la demarcació. Excloent-ne segons residents, unes 12.100 persones van allotjar-se en hotels o establiments de l’entorn –amb una estada mitjana de tres nits– i també van recórrer a la restauració de la zona, amb partides estimades d’1,3 i 1,2 milions, respectivament. De mitjana, la despesa per capita suposaria uns 187 euros, i restant-ne el preu de les entrades, de 154, xifra que es manté per sobre de la mitjana d’altres festivals europeus, d’uns 150 euros per cap.

Pel que fa al perfil d’espectador, té 42 anys, prové de la demarcació de Barcelona i es desplaça en cotxe, en grups d’entre dues i tres persones. Les valoracions dels concerts se situen en l’excel·lent (8,8 sobre 10), i les notes més baixes es van centrar en l’oferta gastronòmica del festival, que només va fer servir un de cada tres espectadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.