Sant Feliu eleva a tres milions la inversió al passeig Rius i Calvet

Sant Feliu eleva a tres milions la inversió al passeig Rius i Calvet

El govern guixolenc (TSF, ERC i el PSC) va aprovar ahir el text refós del projecte de reforma del passeig marítim Rius i Calvet –que inclou també l’ampliat col·lector de desguàs de la riera del Monestir i formigonar l’espigó de Garbí–, un document en què, a més d’incorporar les modificacions introduïdes amb les obres en marxa, també s’actualitza el pressupost global, fins a 3,88 milions. Però segons l’alcalde, Carles Motas, es tracta del valor teòric de l’actuació i la suma de millores. La inversió municipal serà d’uns tres milions d’euros, uns 840.000 euros més respecte al preu d’adjudicació.

El punt, abans de l’aprovació inicial, es va sotmetre a debat en un ple extraordinari per agilitar els tràmits –quinze dies hàbils per a al·legacions– i evitar alentir l’avenç dels treballs. De fet, aquests darrers dies ja han començat a retirar roques de l’espigó, una obra controvertida per als grups de l’oposició i la plataforma Alerta Sant Feliu. Ahir, en l’horari matinal del ple extraordinari, només els portaveus de CiU, Dolors Ligero, i MES, Pere Albó, van carregar contra els canvis en el projecte, que tots dos van inscriure en la “improvisació”, a banda dels arguments reiterats contra la duresa del disseny i l’excessiva despesa. Ligero també va insistir en la falta de participació. I Albó, en les presses “electorals”, a banda de l’encariment i la falta de subvencions.

Motas va començar desgranant alguns dels canvis, com ara els lavabos públics i un magatzem sota la nova graderia, a tocar de l’antic Palm Beach, o les millores en la canalització, que també han afectat l’entroncament del col·lector del passeig i ha funcionat sense problemes amb les pluges del darrer mes, a diferència de l’aigua que es continua embassant a l’extrem del passeig dels Guíxols. I es va reservar per al final l’anunci que l’ACA els ha concedit una subvenció de 291.812 euros, el 60% del cost aïllat de la nova canalització, un as sota la màniga que va agafar CiU i MES sense opció de rèplica.

Des dels grups del govern, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, a més, va ironitzar sobre “l’apoteòsica manifestació que va ajuntar 63 persones” per protestar contra l’obra, i va il·lustrar amb la troballa d’un projectil de la Guerra Civil la necessitat d’actuar en una zona “on no s’havia aixecat ni un rajol en dècades”. Respecte a les crítiques que les formacions de l’executiu no tenien aquest projecte en el programa, el socialista Josep M. Muñoz va esgrimir que el PSC sí que apostava per transformar la façana litoral. I l’alcalde també va recordar que TSF volia “fer accessibles els espigons”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.