La Generalitat subhastarà patrimoni dels Anlló sense ús hoteler mentre els hotels cauen a trossos

La Generalitat subhastarà patrimoni dels Anlló sense ús hoteler mentre els hotels cauen a trossos

Segons Informa Tribuna Ganxona La venda de l´herència dels germans Joan i Francesc Anlló, que van morir l´any 2002 sense hereus de dret, es comença a desencallar després que la Direcció General de Patrimoni publiqués ahir al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) una relació de 31 propietats que sortiran a subhasta el 2 de desembre. Entre els lots, hi han nou propietats del llegat ganxó –dos solars, tres cases, un apartament i quatre places d´aparcament– amb un valor de sortida de 2,27 milions d´euros.L´alcalde Joan Alfons Albó felicitava ahir la Generalitat pel fet que la subhasta vagi endavant, ja que els diners que se n´obtinguin permetran donar impuls, d´una banda, al projecte del museu Thyssen i, de l´altra, ampliar i millorar l´asil Surís.

Els hotels, en el futur

La primera tongada de béns, però, deixa de banda els vuit establiments hotelers que els germans posseïen a Sant Feliu, com havien acordat la Direcció de Patrimoni i el consistori. Les dues parts es van concedir uns mesos més de marge fins que el govern municipal completi diverses modificacions urbanístiques per definir l´encaix de cada establiment, fixar les possibilitats d´ampliació i reforma i, per exemple, permetre que els inquilins d´un immoble annex a un dels hotels continuar-hi vivint tot i el canvi de qualificació del sòl perquè en el futur se sumi als usos turístics. Tot plegat podria resoldre´s a finals d´any o inici de 2012.

Entre els hotels que romanen tancats des de la mort dels Anlló hi ha establiments emblemàtics com el Panorama Park, el Rex i les Noies. Però vist que l´oferta hotelera de Sant Feliu dependrà, en bona mesura, de l´operació, el primer tinent d´alcalde, Pere Albó, explicava ahir que a més de la subhasta plantegen també obrir-ne algun a la concessió administrativa, especialment per al projecte d´escola d´hostaleria que el govern té sobre la taula.

La mort dels germans va fer que el conjunt del seu patrimoni passés a mans de la Generalitat i, segons un informe jurídic del despatx Roca Junyent, els diners de la venda del patrimoni s´havien de destinar íntegrament a les entitats benèfiques i culturals ganxones. El mecanisme per convertir els béns en diner líquid, però, ha estat objecte d´encesos debats entre la Generalitat, els successius governs locals i el teixit associatiu guixolenc, especialment la Cambra de Comerç, que discrepaven sobre quina era la millor fórmula. Amb el debat a mig resoldre, la crisi econòmica va ser un nou obstacle de pes a l´hora de prendre una decisió. L´interès inversor de diversos grups per adquirir els vells hotels dels Anlló es va esvair o devaluar l´import de les ofertes. Sigui com sigui, després de vuit anys tancats, l´antiguitat i el deteriorament fa ara necessàries grans inversions per refer l´oferta hotelera de la ciutat.
El primer tinent d´alcalde, Pere Albó, no amagava ahir el neguit pel fet que el patrimoni s´ha “deteriorat i se n´ha malbaratat el potencial”. “Era l´empresa més important de Sant Feliu, amb vuit hotels; però potser pel boom immobiliari, en el seu moment tot es va tractar com a patrimoni, sense tenir en compte que part del llegat es podia impulsar com a empresa, continuant el projecte iniciat”, lamentava. Pel que fa als estalvis dels germans, a Suïssa i Andorra, van servir per indemnitzar els treballadors i pagar l´IBI endarrerit al consistori. A més, per sufragar les despeses de manteniment també van haver de subhastar l´any passat un pis a la Diagonal de Barcelona, per 800.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.