Les controvertides obres en un espigó de Sant Feliu arrenquen la setmana vinent

Les controvertides obres en un espigó de Sant Feliu arrenquen la setmana vinent

Les obres per adequar l’espigó de Sant Feliu de Guíxols que hi ha davant del passeig de Rius i Calvet començaran la propera setmana. Ho ha informat el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (TSF), que ha concretat que la intenció és que aquesta obra estigui enllestida durant el proper gener. El pressupost d’execució per contracte d’aquest projecte és de poc més de 190.000 euros (amb l’IVA inclòs) i s’hi contempla reparar estructuralment l’espigó i l’escullera, i pavimentar-lo per adequar-lo com a espai de passeig: tindrà uns 70 metres de longitud i 4 d’amplada. També hi ha l’abalisament amb làmpades de leds, ubicades en un muret al costat del mar i al costat de la platja. Aquest projecte ha despertat el rebuig del grup municipal de Guíxols des del Carrer, a l’oposició, així com de la plataforma AlertaSantFeliu, les quals s’oposen a formigonar aquest espai i proposaven, per evitar aplicar-hi formigó, que el paviment de l’espai de passeig fos de fusta.

Guíxols des del Carrer-Entesa va presentar al projecte de reforma de l’espigó una al·legació en aquest sentit, demanant que el paviment fos de fusta sintètica o de tabla d’acàcia. La formació política sostenia que aquest paviment tindria un impacte visual menor que el ciment. L’al·legació va ser desestimada, com també l’altra que va entregar Guíxols des del Carrer sobre la denominació d’aquest espai. Per al partit, s’hauria d’anomenar Moll de Pedra ja que sosté que és el nom popular, i no espigó de Garbí, que és l’oficial.

A part de l’inici d’aquesta obra prevista per la setmana que ve, el dimarts també hi haurà un acte de tràmit referit a aquest projecte: a les nou del matí hi ha convocat un ple extraordinari per aprovar el text refòs del projecte que afecta les obres del racó de Garbí i del passeig Rius i Calvet. Saballs ha explicat que amb aquesta aprovació s’incorporen al projecte original les modificacions que hi ha hagut durant l’execució.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.