El formigó al moll de Rius i Calvet de Sant Feliu, inamovible

El formigó al moll de Rius i Calvet de Sant Feliu, inamovible

El govern de Sant Feliu de Guíxols no es planteja alterar el formigonat del moll, fins ara de pedra natural, dins del projecte de reforma del front marítim del passeig de Rius i Calvet, com diumenge va reclamar un centenar de persones convocades per la plataforma Alerta Sant Feliu, que critica la duresa de la fesomia de l’àmbit.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, defensava ahir que el formigonat de l’espigó està “justificat tècnicament” arran de les consultes fetes amb els serveis de Costes de l’Estat i la Generalitat per incloure l’estructura en el projecte de reforma. Inicialment, el govern local havia posat sobre la taula solucions més simples, com ara la passera de fusta que defensa Alerta Sant Feliu, però, com que es tracta d’una estructura exposada als desperfectes dels temporals, es va descartar.

Pel que fa als arcs dels balcons clàssics dissenyats per Joan Bordàs, Saballs sosté que “es reposaran al mateix àmbit, queda pendent de decidir on exactament”, en funció de l’acabat de l’obra i l’emplaçament de les zones enjardinades.

Plet per una expropiació

El consistori durà a contenciós l’import de l’expropiació del pati d’una finca inclosa en el projecte, just a la nova placeta on s’ha d’instal·lar l’escultura La Costa Brava de Joan Rebull. Els amos del terreny estan d’acord amb l’expropiació i l’ocupació del terreny, fet que no hauria d’endarrerir les obres. Però no pas amb el valor que ofereix l’Ajuntament, 57.794 euros que el jurat d’expropiació de Catalunya va elevar a 126.148, menys de la meitat dels 292.641 que volia la propietat. Amb tot, el consistori encara troba la xifra de l’ens oficial massa elevada i vol pledejar per rebaixar-la, ja que el terreny “no és edificable”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.