Sant Feliu reforça amb càmeres la seguretat

Sant Feliu reforça amb càmeres la seguretat

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha instal·lat 15 punts de control de vigilància amb càmeres, amb l’objectiu de millorar i reforçar la seguretat ciutadana. El sistema, que ara se centra molt en la mobilitat del trànsit, inclou càmeres mòbils via control remot o aquelles que fotografien matrícules, pensades per controlar els accessos a zones del centre, i també aquelles instal·lades a les entrades de la població.

L’alcalde, Carles Motas, explica que la intenció és anar ampliant el nombre de càmeres. Una aposta, segons Motas, molt centrada a defensar un model sostenible de mobilitat i, a la vegada, reforçar la seguretat. Motas també destaca la importància de poder-se coordinar amb altres poblacions que també tenen càmeres.

La inversió ha estat d’uns 160.000 euros i l’empresa contractada és Alphanet Security Systems, un referent important en aquesta modalitat de seguretat.

Les càmeres enregistren totes les imatges i es conserven durant un temps. D’aquesta manera, les gravacions poden ser consultables en un futur, si es donés el cas d’alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació per fets delictius.

Les funcions

Les càmeres situades als accessos del nucli antic tenen per missió aconseguir que tot aquest àmbit esdevingui una gran illa de vianants, tot afavorint un model de mobilitat sostenible, i impulsar el comerç urbà. Això vol dir que hi estarà restringit l’accés del trànsit rodat i les càmeres –equipades amb un lector de matrícules– detectaran totes les entrades i sortides i es compararan amb una base de dades on constaran els vehicles autoritzats. El sistema informàtic detectarà tots els automòbils “no autoritzats”, que automàticament seran sancionats pel mateix sistema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.