L’Ajuntament de Sant Feliu traurà l’amiant d’una nau abandonada al carrer del Sol

L’Ajuntament de Sant Feliu traurà l’amiant d’una nau abandonada al carrer del Sol

El govern de Sant Feliu de Guíxols preveu aprovar en els pròxims dies la posada a subhasta d’un contracte, amb un pressupost d’uns 26.000 euros, per netejar les restes de peces de fibrociment i el teulat trencat d’uralites d’una nau situada entre els carrers del Sol i Creu, en un terreny que pertany a una promotora en fallida i s’estén, pel nord, fins al carrer de Santa Magdalena.

L’actuació s’emprendrà finalment per part del consistori, i de manera subsidiària després de diversos requeriments cursats contra l’empresa propietària de l’àmbit, Ebresur Promociones SA, que van quedar desatesos per part de l’administració concursal. Els veïns, però, preocupats per la presència de restes de fibrociment i els riscos sanitaris, van formular una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, que va instar el consistori a prendre mesures per retirar les restes al mes de març.

Al maig, el municipi va encarregar a una empresa especialitzada la valoració i diagnosi de les feines necessàries. I va exposar als veïns, segons explicava ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, la solució d’actuar des de l’administració local, amb l’habilitació d’una partida econòmica aprovada a l’agost, i l’encàrrec dels treballs, que un cop s’adjudiqui, explicava el regidor, “s’haurien d’executar abans de final de tardor”.

Altres fonts tècniques del consistori indicaven ahir que ja s’havien emprès mesures preventives, com ara tapiar les obertures de la nau, i que entre les restes n’hi ha de la passada activitat de magatzem per a la construcció, amb peces com ara tubs i dipòsits també de fibrociment però en bon estat. Segons la normativa, no s’excedeixen els riscos de perillositat, però la legislació també prescriu la retirada de restes sense ús, que és el que es farà.

El cost dels treballs subsidiaris s’inscriuran com a càrrega al registre de la propietat, de manera que quan hi hagi una compravenda el consistori recuperarà els diners. D’altra banda, el municipi explora l’opció que s’enderroqui tota la nau i el solar es destini provisionalment a aparcament, com va passar amb una finca annexa, i tenint present el dèficit de places a l’àmbit. Els veïns ho veurien de bon ull, però les converses, per ara, no han fructificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.