El parc Central de Sant Feliu avança més que el pàrquing

El parc Central de Sant Feliu avança més que el pàrquing

Els treballs de reurbanització de la plaça Alabric i els jardins de l’asil van segons el previst, i el carrer Miquel Surís reobre als veïns

L’aparcament de l’Agglotap, en canvi, s’ajorna fins a l’octubre.

 

El projecte del futur parc Central de Sant Feliu avança a bon ritme, després que les obres comencessin al juny per la plaça Alabric i el carrer Miquel Surís i hagin anat avançant cap a l’interior dels jardins de l’asil, on han enderrocat l’antic mur de pedra al llarg de l’estiu. Tot i ser un projecte que concita un consens notable, l’enderroc del mur ha estat criticat pel col·lectiu Alerta Sant Feliu, però el govern l’ha justificat per integrar la zona verda amb el carrer Dos de Maig i eixamplar una vorera que fins ara era força estreta.

L’alcalde, Carles Motas, explicava fa pocs dies que “es manté el calendari d’acabar el parc al febrer”, per carnaval. I destacava que ja s’han completat algunes de les tasques més complicades, com ara la major part de connexions de clavegueram, i les xarxes d’aigua, gas i llum. Aquests últims dies estan excavant a l’antiga plaça Alabric, on hi haurà una font amb brolladors en un nivell inferior al que tenia fins ara, mentre que la zona més propera als carrers Girona i Dos de Maig quedarà al nivell de la pineda del jardí, que serà la zona d’ombra més gran.

Pel que fa al carrer Miquel Surís, que s’ha reurbanitzat a la part posterior de l’asil, aquesta passada setmana ja ha estat transitable per als residents i les obres estan ara només pendents de posar els panots a la vorera i l’operació d’asfaltat, que s’endarrerirà perquè coincideixi amb la pavimentació de Dos de Maig a la tardor.

Retard al pàrquing i crítica

En l’inici dels treballs en ple estiu, un fet que han criticat tant els grups de CiU, al juny, com aquesta setmana el regidor de Mes, Pere Albó, hi va pesar l’objectiu d’acabar el mandat amb un dels projectes estratègics del govern enllestit, però donant temps alhora a la zona alternativa de pàrquing a la vella Agglotap, per compensar les places que es perdrien a Alabric. L’enderroc de la factoria, però, s’ha anat complicant per diferents aspectes, com ara el trasllat de les línies elèctriques que discorrien enganxades a les façanes –a càrrec d’Endesa– i posteriorment per l’aparició de nius d’orenetes i la lenta retirada d’elements d’amiant.

Del termini inicial, de disposar del pàrquing al juny, es va passar a finals d’estiu i la darrera previsió del govern local és cap a finals d’octubre. Hi falten l’asfaltatge de l’esplanada, la instal·lació d’enllumenat i desguassos, i la tanca perimetral per salvar el desnivell del carrer Rufo. I Albó critica que en els treballs, amb molèsties i pols a l’estiu, hi ha pesat la “propaganda electoral”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.