Preparen un projecte de cohabitatge sènior a la ciutat

Preparen un projecte de cohabitatge sènior a la ciutat

Membres de Sostre Cívic estan preparant un projecte de cohabitatge sènior a la nostra ciutat, segons va explicar un dels membres de l’entitat, Josep Maria Ricart, en una entrevista a Ràdio Capital. El projecte rep el nom de Cohabitatge Sènior Walden XXI.

De moment s’ha aconseguit formar un grup de 12 unitats de convivència  (16 persones sòcies d’entre 55 i 70 anys), que inicien els tràmits per tal que l’Ajuntament ganxó pugui aprovar aquesta iniciativa amb permisos urbanístics favorables.

La idea és crear un model alternatiu d’habitatge per a gent gran que en tingui dificultats d’accés i que permeti a un conjunt de persones viure en un edifici sense ser propietaris o arrendadors a un preu molt competitiu i marcadament inferior al del mercat, però alhora que sigui autogestionat i no hi hagi “benefici” per part de la cooperativa.

A través de les quotes dels socis i un crèdit “demanat a una banca solidària”, es pretén adquirir un hotel “cèntric” actualment en desús i rehabilitar-lo per conformar apartaments de cinquanta metres quadrats, formant un total de 33 unitats de convivència i sumant-li la disposició d’amplis espais comuns on es podrien realitzar diverses activitats.

Respecte al calendari, des de Sostre Cívic, estimen que en qüestió de set mesos puguin saber si es pot dur a terme la iniciativa o no, tot i que estan “molt esperançats“. Primerament, aquest projecte hauria de passar per Ple i, a partir d’aquí, iniciar els tràmits necessaris per fer el canvi d’equipament d’acord amb les resolucions que faci Urbanisme, sempre que siguin positives. Si tot anés bé, esperen poder fer realitat aquest nou model d’habitatge en un període de dos anys.

Aquest model d’habitatge, segons el portaveu de Sostre Cívic, “és el futur“. De fet, afirma que, en cas de confirmar-se, Sant Feliu esdevindria el primer municipi de Catalunya que dona llum verda a un projecte d’aquesta mena. En aquest sentit, es lamenta de la “manca d’hàbit” que hi ha en plantejar nous models, i espera que la Generalitat de Catalunya faci com el Govern de les Illes Balears, que dona suporta aquest tipus d’iniciatives.

El proper mes de setembre, s’iniciarà una campanya per tal d’aconseguir captar nous socis interessats en el cohabitatge i també tindran lloc diverses xerrades informatives al respecte a Barcelona, Girona i també Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.