L’empresa privada Aunar, nou adjudicatari de la vigilància de platges

L’empresa privada Aunar, nou adjudicatari de la vigilància de platges

El nou adjudicatari dels serveis de vigilància de platges als litorals de la nostra ciutat, l’empresa privada Aunar, s’ha imposat a la Creu Roja en el darrer concurs convocat pel consistori.

En el relleu hi ha hagut una mica de tensió, segons El Punt-Avui, ja que el nou concessionari ha esperat fins al darrer moment, el dissabte 22 de juny, per desplegar els efectius humans sobre la sorra. A més, malgrat que l’Ajuntament dóna per bo el servei donat el primer cap de setmana de temporada alta, la Creu Roja censura les intrigues i l’estalvi que suposen els dies amb poca activitat.

La nova adjudicatària, Aunar, el divendres passat encara no havia signat el contracte, d’un any prorrogable a dos, per problemes telemàtics, segons fonts de l’Ajuntament. Malgrat això, la Creu Roja ganxona critica que l’endarreriment ha permès a l’empresa “estalviar-se la prestació del servei des del 9 de juny”, quan es podria haver activat el dispositiu.

El Regidor de Platges, Salvador Calabuig destaca que el cap de setmana hi ha hagut el personal i els serveis requerits i lamenta que la Creu Roja, que havia prestat el servei de manera habitual a través de convenis, ara no hagi pogut competir amb les empreses en un concurs. Calabuig defensa que Aunar, a més de ser més barats, ofereixen el servei durant més hores (de 9 del matí a 8 del vespre) amb opció d’avançar l’inici del servei a les 8 del matí, quan ja hi ha gent gran, gràcies a un paquet de 200 hores extres que permetrà allargar els horaris de manera puntual i fins a la primera setmana d’octubre.

La Creu Roja, però, manté el recel perquè no pot provar si Aunar disposa d’alguns mitjans, com ara barques de salvament, i si no són compartides amb altres localitats com Palamós, on Aunar també té la concessió.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.