Final d’obres a Rius i Calvet de Sant Feliu, aquest divendres

Final d’obres a Rius i Calvet de Sant Feliu, aquest divendres

Una de freda i una de caleta al litoral de Sant Feliu de Guíxols, on aquest divendres es donarà per conclosa la primera part de les obres del passeig de Rius i Calvet –a la banda de garbí–. A l’extrem oposat, però, el termini per acabar la reurbanització del moll del Fortim –als entorns de l’antic edifici del Club Nàutic i el turó del Salvament– encara s’allargarà ben bé un parell de setmanes.

La planificació dels dos projectes contemplava que per Sant Joan ja no hi hagués treballs en curs. En el cas de Rius i Calvet, la tala del rengle d’oms de l’antiga barana de mar per la complexitat de conservar-los va aixecar crítiques de veïns i els grups de l’oposició al ple, però el sacrifici de l’arbrat ha tingut la contrapartida positiva que els operaris de l’empresa han pogut avançar amb més rapidesa. El nou col·lector de la riera ha quedat pràcticament enllestit –en espera de la complexa connexió amb la canalització existent a l’inici de l’avinguda Juli Garreta, previst a la tardor–, i per comptes de deixar les dues placetes (Sant Pere i Ferran Agulló) simplement formigonades, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explicava ahir que divendres hauria de quedar enllestit l’enrajolament amb els panots definitius. Per a més endavant restarà el tercer espai lliure que s’ha guanyat, una tercera placeta a la confluència del carrer de la Torre amb l’àmbit que encara no té nom.

Treva per als veïns

Ahir els treballadors s’apressaven a formigonar la llosa que cobrirà el calaix de la riera i servirà de base per al nou passeig, un espai que permetrà reobrir al trànsit de vehicles provisionalment el vial fins al setembre i evitarà als vehicles el tràngol d’haver de fer la volta per la carretera de Tossa i tornar enrere per les Penyes i muntanya de Sant Elm avall. A la tardor, però, preveuen tornar a tallar el pas al trànsit rodat fins que es completi la reurbanització, segons els plans al llarg de l’hivern.

Pel que fa a les obres de reforma del port antic, l’afectació encara durarà uns dies més. L’endarreriment s’atribueix a l’excés de pluges durant la primavera, encara que en les darreres setmanes l’empresa ha mirat de recuperar temps treballant-hi en caps de setmana, una mesura que ha provocat queixes pel soroll, la pols i les molèsties als usuaris dels amarratges, empreses nàutiques i el restaurant Sa Marinada. Aquesta setmana, però, ja s’ha asfaltat el vial d’accés i aviat s’abordarà la fase d’acabats, amb menys impacte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.