El col·lectiu “Salvem el Monestir” fa una enquesta sobre la ubicació del Museu Thyssen

El col·lectiu “Salvem el Monestir” fa una enquesta sobre la ubicació del Museu Thyssen

El col·lectiu Salvem el monestir de Sant Feliu de Guíxols ha publicat una enquesta sobre la ubicació definitiva del Museu Thyssen a la ciutat.

Pendents de la decisió final que prengui Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, des del col·lectiu pensen que “les recents troballes arqueològiques a la plaça de l’Abadia reforcen els arguments per replantejar l’emplaçament d’aquest projecte”.

Aquest sondeig d’opinió es suma al manifest que en el seu dia va publicar la mateixa agrupació i que actualment compta amb prop de 500 signatures. El manifest, en forma de petició mitjançant Change.Org a l’Ajuntament, demana replantejar la ubicació triada i denuncia el perjudici que tot això pot comportar a nivell patrimonial i també a nivell museístic.

Salvem el Monestir recorda que el projecte de la futura seu del museu Thyssen “preveu una intervenció molt agressiva al conjunt monumental del monestir benedictí, consistent en foradar els murs exteriors i edificar a la plaça de l’Abadia” alhora que asseguren no entendre la tria d’aquesta ubicació “tenint en compte que la idea de fer un edifici de nova planta seria compatible a qualsevol altre indret”.

El col·lectiu lamenta que diverses accions de la Regidoria de Cultura “l’han anat desvaloritzant mitjançant criteris tècnics incongruents”. En aquest sentit, pensen que “el monestir ha d’explicar el monestir, el territori al que està lligat i la seva història”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.