L’obra del parc Central de Sant Feliu arrenca aquest juny, fins a la primavera

L’obra del parc Central de Sant Feliu arrenca aquest juny, fins a la primavera

L’inici de les obres del futur parc Central de Sant Feliu, el projecte que contempla la transformació de la plaça Alabric i la reordenació de les calçades i itineraris dels diversos carrers que hi conflueixen –Rufo, Dos de Maig, Girona, Creu i Sant Bonaventura– és imminent. L’alcalde, Carles Motas, ha confirmat que aquesta setmana l’empresa adjudicatària iniciarà els sondejos per ubicar les canonades i cablat de serveis a desviar aquesta setmana , i ahir a la tarda van reunir els veïns de l’àmbit per anunciar-los la previsió d’afectacions i terminis dels treballs.

Les obres, adjudicades per 1,71 milions a Construccions Rubau, s’intensificaran l’estiu pel que fa a la plaça i a la tardor s’estendran cap al carrer Dos de Maig –el punt més delicat perquè és un dels eixos principals que vertebren el trànsit de sud a nord–. Les condicions del contracte estableixen una durada màxima de 10 mesos, un cop iniciades, de manera que haurien d’estar enllestides a la pròxima primavera, per bé que Motas explicava que els terminis podrien escurçar-se.

Entre les complicacions afegides al projecte hi ha el fet que pel subsòl de la zona passen importants conduccions de llum, aigua, gas i clavegueram, de manera que la renovació i desviaments serà una de les tasques clau. La futura zona verda implicarà un punt de connexió entre les diferents parts del municipi, el Sant Feliu antic de la zona baixa i el Puig, i els sectors de Tueda i Vilartagues.

Retard per l’Agglotap

Les obres s’haurien iniciat abans, però l’execució s’ha alentit perquè les places d’aparcament d’Alabric s’havien de reubicar a l’antiga Agglotap i l’enderroc du setmanes aturat perquè cal reubicar una línia de baixa tensió d’Endesa. Finalment han arribat a un acord amb la companyia per resoldre la nova zona d’estacionament en breu. La intenció, però, és no intervenir a la plaça fins que no es desencalli l’aparcament, previsiblement entrat l’estiu.

Trasllat de les ambulàncies i el local veïnal

A la plaça hi ha la base de l’ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) adscrita al municipi, que es reubicarà de moment a tocar dels serveis de Protecció Civil l’aparcament de l’antic tennis, a la carretera de Palamós. Les obres també impliquen l’enderroc del local que ocupava l’associació de veïns del Molí de Vent, que provisionalment es reubicarà al centre cívic i tindrà nou espai a la nau de l’Agglotap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.