Queixes pel dragatge de sorra, a Sant Feliu i Tossa

Queixes pel dragatge de sorra, a Sant Feliu i Tossa

Les confraries de pescadors de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Tossa de Mar (Selva) van expressar ahir, en un comunicat conjunt, el desacord amb el dragatge de sorra que preveu fer el ministeri en el fons marí del litoral de Tossa, al límit amb Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà). L’Estat espanyol vol reforçar així la platja de Sant Antoni de Calonge a partir del 2019.

En un manifest signat pels dos patrons majors, Carmelo Martínez (Sant Feliu) i Jordi Rabassa (Tossa), els pescadors asseguren que el dragatge de sorra “afecta directament les espècies que hi viuen”. “En anteriors extraccions de sorra, els pescadors han comprovat que el peix desapareix no només de la zona de dragatge sinó del seu entorn i durant molt de temps”, afirmen.

Accions de protesta

Els pescadors tossencs i ganxons demanen el suport d’altres confrares i avancen que podrien organitzar accions de protesta. De moment, han fet saber el seu descontentament als ajuntaments afectats, a la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i a la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.