Desencallen el sector de la vella Trachsler a la part alta de l’Eixample de Sant Feliu

Desencallen el sector de la vella Trachsler a la part alta de l’Eixample de Sant Feliu

El ple de Sant Feliu de Guíxols va donar sortida, en una sessió extraordinària celebrada ahir al vespre, a tres punts urbanístics. D’una banda, es va aprovar inicialment l’operació per traslladar l’edificabilitat de 3.200 metres quadrats prevista fins ara al Turó del Port –sobre el penya-segat de l’aparcament del Club Nàutic i el Tinglado–, per concentrar-la al sector de millora urbana (SMU) del Puig de la Rúpia –més a l’interior, al capdamunt del barri de la Pineda de Can Tell. Estava encarrilada des de feia mesos, en espera de completar unes signatures. Però la gran novetat és la solució per mirar de desencallar el planejament dels dos sectors vinculats a les antigues naus de l’empresa surera Trachsler, a la carretera de Girona i el carrer Huguet. Han quedat aplegats en un únic polígon d’actuació, el PA-34, per facilitar aspectes com ara la concentració de l’habitatge protegit.

El sector tindrà un caràcter eminentment residencial, amb 61 habitatges. 38 seran de preu lliure, però segons la normativa n’hi haurà 23 en règim de protecció oficial. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, destacava que és la primera bossa nova per crear pisos de protecció aconseguida en els sectors que resten per desplegar del planejament. El problema, però, és que la seva construcció anirà lligada a la promoció de la resta d’habitatges. I els terrenys pertanyen a la immobiliària Aliseda, de l’extint Banc Popular, que possiblement mirarà de vendre’ls a una altra promotora. Saballs, però, apostava per mirar d’aconseguir, un cop es comenci a edificar, el 10% d’aprofitament mitjà en forma de pisos per destinar-los a lloguer social.

El nou planejament concentra els espais lliures de la carretera de Girona a l’illa interior del carrer Huguet, fet que obriria la porta a allargar en el futur el carrer Madrid cap al sud. Els habitatges aniran a l’oest de la carretera, amb Antoni Ferrer, i al carrer Huguet i l’interior de l’illa entre Antoni Ferrer i Jaume Gras, on també hi ha previstos 620 m² d’equipament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.